GOLF III 1.4 60 km . WARTO KUPIC ?

21 Lut 2011, 18:24

Niesprzedawalne ? niby czemu ? golfy II do teraz są chodliwe. Z resztą duzo ludzi kupuje różne starocie i raszple.

A codo samego golfa- warto pojechać z nim na stacje diagnostyczną ?

Ten golf niema centralnego zamka ?

Ile kosztuje sprawdzenie takiego autka w stacji kontroli pojazdów ?
oldsoul
Początkujący

Miejscowość: Tuchola

21 Lut 2011, 19:03

Sprawdzenie koło 100zł ogólnie warto przynajmniej wiesz co i jak jeżeli chcesz to auto dla siebie na długo. Dowiesz się jak bardzo są zużyte amortyzatory, hamulce jak wyglądają progi i podwozie... Golfy schodzą na pniu. Moim zdaniem to jest bardzo dobra oferta. Sam w najbliższym czasie dla siebie kupuje Golfa 3 generacji ale w wersji 115KM GTI z podtlenkiem LPG:P Moim zdaniem to jest naprawdę to czego szukam. Można znaleźć dobry egzemplarz w nie dużej cenie i z przyzwoitym wyposażeniem
MlodyBarney
Początkujący

Miejscowość: Chorzów

21 Lut 2011, 19:10

oldsoul napisał(a):Ile kosztuje sprawdzenie takiego autka w stacji kontroli pojazdów ?

Za wykonanie sciezki w takim zakresie jak przy OBT pojazdu my bynajmniej pobieramy 50.- ....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

21 Lut 2011, 19:12

Wiesz mi zależy na dojazdach w lato do domku letniskowego 17 km w jedną strone, ciągle trasa. mieszkamw bardzo małym mieście świateł tu nawet niema ( znaczy sygnalizatorów ) :D więc mysle że na krótkie trasy 90 km/h takie autko da rade nie dużymi kosztami. Jeśli stwierdzimy że to autko jest godne to pojade na stacje diagnostyczną. Tam mi je sprawdzą i jak bedzie git to biorę
oldsoul
Początkujący

21 Lut 2011, 19:21

jednak bardziej doradzam GTI hehe... ale każdy patrzy na coś innego i mogę Cię jakoś tam zrozumieć. Nie każdy potrzebuje nie wiadomo ile KM:P Dla mnie minimum 100 potrzebne jest do bezpiecznej jazdy:P
MlodyBarney
Początkujący

21 Lut 2011, 19:41

moze są jakieś jeszcze opinie dla tego autka ?
oldsoul
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Rio 1,4 DOHC CVVT o mocy 109 KM
    Pod maską koreańskiego mieszczucha znalazł się silnik benzynowy o pojemności 1,4 litra generujący moc 109 KM. Wyposażony w manualną skrzynię biegów która oferuje sześć przełożeń. Przyspieszenie od 0 do 100 km/h ...
    Toyota GT86 British Green Limited
    Edycja specjalna Toyoty GT86 to kolejny dowód, że w świecie motoryzacji wszystko wygląda lepiej w kolorze British Racing Green. British Racing Green to klasyka motorsportu – kolor, dzięki któremu przez ...

21 Lut 2011, 20:04

takie badanie jak OBT to powie ci czy masz luzy w zawieszeniu i czy amortyzatory są ok :wink:
co można równie dobrze zrobić na dziurawej drodze :mrgreen:
sprawdzenie auta to zabranie go do mechanika, sprawdzenie kompresji silnika, czy auto nie spala oleju czy też płynu chłodniczego (teoretycznie mogą to zrobić na stacji choć zwykle im się nie chce), czy geometria jest ustawialna, ogólny stan podzespołów,
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

21 Lut 2011, 21:24

oldsoul napisał(a):moze są jakieś jeszcze opinie dla tego autka ?

W rodzinie miam 2 golfy pierwszy to był 1993 1.6 + gaz był już wyeksploatowany to w okolicach szyb dachu powoli pokazywała się korozja ale to już wiek. Drugi to 1.9 tdi i naprawdę kuzyn jest z niego zadowolony jak by sprzedawał to jestem pierwszym kupcem jego :mrgreen: :!: a co do silnika 1.4 (taki sam mam w polo) jest naprawdę udany. w ciągu 2 lat padł aparat zapłonowy chyba z wymianą 200 zł a po za tym to nic :!: A co do spalania to Golfik z tym silnikiem powinien spalać w okolicach 8.
miksam
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

21 Lut 2011, 22:25

jak spali 8 to znaczy że masz beton w sandałach ;)
1,6 spala w granicach 7-7,5 LPG :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

21 Lut 2011, 22:36

pocieszny napisał(a):jak spali 8 to znaczy że masz beton w sandałach ;)
1,6 spala w granicach 7-7,5 LPG :mrgreen:

Jak kupowałem polo to też liczyłem na takie spalanie ale silnik słaby to trzeba docisnąć żeby szło :mrgreen: a co do golfa jak ktoś jeździ spokojnie to spali mu 8 gazu poniżej niema za bardzo co liczyć.1.6 spala tyle samo co 1.4 a jest mocniejszy także jak bym miał wybierać to 1.4 bym nie brał tylko minimum to 1.6 albo 1.9 tdi ale już nic niema w dobrym stanie
miksam
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

21 Lut 2011, 23:16

Powiedzcie mi jeszcze czy ta wersja pink floyd nie ma centralnego zamka ?
oldsoul
Początkujący

21 Lut 2011, 23:20

nie nie ma ale można samemu założyć w jedno popoludnie i pare piw:D
MlodyBarney
Początkujący

21 Lut 2011, 23:22

A autoalarm ? Nie wiem jaka jest zgodnośc z prawdą tego co jest napisane na aukcji a rzeczywistością
oldsoul
Początkujący

21 Lut 2011, 23:43

słuchaj autko jest z lat 90 myśle że od oryginału juz trochę odbiega :mrgreen:
i dywagacja czy pink floyd ma centralny czy nie w tym wypadku jest bezcelowa ;)
ale ogólnie rzecz biorąc w serii nie ma, ale ni problem założyć , oryginalny WV nył pneumatyczny, ale łątwiej elektryczne wsadzić ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

22 Lut 2011, 00:20

dyskusje o założeniu centralki wznowie jeśli kupie tego golfika. A teraz zapytam tylko ile kosztuje taki zestawik z pilotami do 3 drzwiowego ?
oldsoul
Początkujący