Golf5 vs Audi A3

06 Kwi 2008, 19:55

Witam wszystkich
Dopiero sie zarejestrowalem i od razu wywalam z pytaniem :D
Licze na profesjonalne porady
Otoz:
Mam zamiar w przeciagu paru miesiecy kupic jeden z wyzej wymienionych wozow. Mam kilka ofert. Chodzi mi tu o 2 modele
Golf 5 2.0 GT TDI 140km oraz Audi A3 2.0 TDI 140km
Oba ten sam rocznik - 2005
Moja decyzja bedzie glownie zalezna od kosztow eksloatacji tych cudeniek
i wlasnie w tej sprawie chcialem sie zapytac WAS o, jesli mozliwe, podanie jakis porownan. Roznice w cenach serwisowania obu wozow,kosztu czesci etc etc.....Chcial bym miec sprawe naswietlona wzglednie

Pozdrawiam ;)
mqluke
Nowicjusz

06 Kwi 2008, 20:30

Audi jest generalnie bardziej prestiżową marką, ale oba auta to ta sama plyta podlogowa i wiele wspolnych czesci. Audi jest droższe, ale lepiej trzyma cenę. Wiec ja bym obstawał przy A3.
Offczar
Nowicjusz

06 Kwi 2008, 20:31

No więc na pewno z Audi będziesz miał większe koszty związane z częściami i serwisem. Choć na pewno jest dużo części wspólnych. Aczkolwiek Jeżdżąc Audi ma się większy prestiż niż jeżdżąc VW. Osobiście wziąłbym A3.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

06 Kwi 2008, 23:31

Chłopie, jeżeli Cię stać to bierz Audi A3. Konstrukcyjnie auta są do siebie zbliżone, silniki pierwsza klasa. W wielu testach Audi jest wychwalane za prowadzenie i z pewnością wyprzedza i tutaj Golfa.

Zresztą Audi to inna kategoria niż Golf. Owszem oba auta to kompakty, tylko, że Golf dla mas, a Audi to już kompakt z górnej półki.

Zdecydowanie wybrałbym A3.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

07 Kwi 2008, 13:31

Ja wybrałbym Audi A3 jest ładniejsze od Golfa . Wiadomo że koszty serwisu będą większe ale i tak brałbym Audi
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

08 Kwi 2008, 08:20

Stylistycznie oczywiscie Audi:)
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Turbo 1972
    BMW Turbo to pierwszy samochód koncepcyjny zbudowany przez firmę BMW. Nowoczesny projekt pierwszego na świecie sportowego samochodu promującego bezpieczeństwo – który nie był tylko bazą testową dla nowych ...

08 Kwi 2008, 09:12

Golf będzie trochę tańszy w serwisie, ale bez przesady. Szerzej będziesz się z rana uśmiechał do samochodu mając Audi 8) Moim skromnym zdaniem jest o wieeele ładniejszym i bardziej prestiżowym samochodem. Pozdrawiam.
Lancia, lancia i jeszcze raz... saab :)
fennec
Początkujący

10 Kwi 2008, 15:14

Mi serce podpowiada Audi a rozsądek VW. Jeśli chodzi ci o samochód którym niechcesz szpanować przed paniami sprzed sklepu do weź VW Osiągi mają porównywalne a VW jest tanszy w Explartacji
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

10 Kwi 2008, 16:18

Serwisowanie golfa na pewno jest trochę tańsze ale ja bym wybrał audi gdyż jet to moim zdaniem bardziej renomowana firma i chyba robi auta bardziej wytrzymalsze i w rezultacie koszty serwisu wyniosą cię tyle samo bo bezawaryjność audi będzie się wyrównywać z niższymi kosztami serwisowania volswagena, a jazda audi jest moim zdaniem duużo lepsza :]
maniaq
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie

10 Kwi 2008, 17:27

To nieprawda, że koszty serwisowania będą droższe w Audi no może minimalnie. To bliźniacze auta. Większość części tych samych w związku że mają te same silniki. Komfort jazdy podobny. Ja bym wziął Audi ze względu na stylistykę. Golf jest nudny.
mistrz27
Początkujący

11 Kwi 2008, 21:53

Wybrałbym audi A3
astro007
Aktywny

11 Kwi 2008, 23:42

jak dla mnie audi, mam do nich słabość, sam planuje takiego kupić
Quozy
Nowicjusz

12 Kwi 2008, 03:43

A jak dla mnie porównanie VW do Audi jest co najmniej nie na miejscu :) Chyba wiesz co mam na myśli? ;)

Audi!

Ja mam za to inny dylemat... Audi czy Saab :)
saab-9-3-s-s-1-9tid-czy-audi-a4-b6-1-9tdi-do-50000-netto-vt8082.htm
Sagge
Nowicjusz