REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Halogeny czy to w dzień czy w nocy można używać tylko tak jak jest w przepisach a wierz mi że nie ważne że one są małe ale świecą daleko i nawet w dzień mogą przeszkadzać innym. Dlatego w żeby w dzień było dobrze widać auto jeździ się na światłach mijania. Swoją drogą to jestem ciekaw dlaczego akurat w dzień jechałaś na halogenach?Anna napisał(a):Tak se mysle, ze nie wydaje mi sie abym kogokolwiek oslepiala bo po pierwsze jechalam w ciagu dnia a slonce swiecilo mocno, a po drugie halogeny w moim aucie sa bardzo male ...
ArteK napisał(a):Swoja˛ droga˛ to jestem ciekaw dlaczego akurat w dzien´ jecha?as´ na halogenach?
Mała poprawka Drogowe to światła DŁUGIE.burus napisał(a):"Krotkie" -drogowe
ArteK napisał(a):"Krotkie" -drogowe
Mała poprawka Drogowe to światła DŁUGIE.
Proponuję czytać posty przed wysłaniem, aby uniknąć tego typu błędów i przypominam o literówkach...
burus napisał(a):Drogowe mam na mysli TE KTORE SLUZA DO OSWIETLANIA DROGI! natomiast przeciwmgielne sa sepcjalnymi ale nieobowiazujacymi swiatlami pomocniczymi- i nie sa w standardzie pojazdu- zwykle!A jesli sa to zawsze fabrycznie wlaczone w obwod razem ze swiatlami :"krotkimi"!
burus napisał(a):A to o czym pisze ta Ana - to sa swiatla przeciwmgielne! I jak sama nazwa wskazuje sa do doswietlania drogi w czasie mgly,deszczu sniegu!