Hatchback ~30 000 zł Diesel

20 Lip 2009, 17:06

Witam, prawko niedawno zdane, poszukuję auta.
Z racji przeznaczenia głównie miasto, trasa jednak rzadziej chciałbym coś w nadwoziu typu hatchback. Zależy mi na tym żeby auto było:
- w miarę dynamiczne, przydałoby się z te 90-100 koni, więcej to już przerost, będzie kusić do szarżowania
- dość ekonomiczne i mające duże przebiegi na 1 baku, stąd diesel
- czworo drzwi - mus, nie bawi mnie machanie fotelem w dwudrzwiowym.
- w miarę młody z dość niedużym przebiegiem, nie chce auta które mogło spokojnie dojechać na księżyc i wrócić, czyli 2004 wzwyż.
- w miarę atrakcyjny wygląd
- dość solidne, mało awaryjne
- bagażnik w który wejdzie więcej niż jedna torba
- Klima, centralny i ogólnie elektryka, szyby ostatecznie mogą być tylko z przodu elektryczne.
Biorąc pod uwagę te kryteria jawi mi się Astra III, względnie Focus II nie bardzo wiem co mogłoby być dla nich alternatywą. Golf odpada, jest nudny i jeździ tego mnóstwo. Czy możecie doradzić inne modele w cenie około 30 000 zł? Jeśli trzeba będzie dołoże, nie liczę ewentualnych napraw na które też pewnie trochę pójdzie, niemniej wolałbym coś sprawnego.
ZyxOsnedlo
Nowicjusz

Miejscowość: Ełk

20 Lip 2009, 19:05

Jeśli nie masz nic przeciw to dołożę od siebie Corollę D4D 116 koni, wprawdzie więcej niż Twoje kryterium przewiduje ale człowiek rządzi samochodem nie odwrotnie i dlatego wierzę że nie przeszkodzi Ci to a podczas wyprzedzania kilka koni więcej choć znaczącej różnicy nie zrobi nieraz może się przydać.
Co do tej Corolli to przez jakiś czas miała miano samochodu najmniej awaryjnego, i w rzeczy samej trzeba przyznać że to racze udany model.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Tutaj wizualny przykład choć alufelgi by mu nie zaszkodziły ;)
Prostota i solidność - jak dla mnie najważniejsze.
stasiowski121

21 Lip 2009, 02:18

BMW 118 lub Citroen C3 . : D

BMW - alufelgi i niemiecka precyzja w jednym, niestety anglik ale jak masz czas, pieniądze i przede wszystkim ochotę na przeróbki to idealny. : D

Citroën - pojemny, kolor. Będziesz się wyróżniać takim Francuski figlarzem. : P
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

21 Lip 2009, 08:22

Corolla jest całkiem ciekawą opcją, aczkolwiek przy astrze wypada trochę blado z wyglądu.

Bmw fajne, tylko kierownica nie z tej strony

Cytryna jest francuska, w dodatku w benzynie.
ZyxOsnedlo
Nowicjusz

Miejscowość: Ełk

21 Lip 2009, 09:18

Ahoj!
Większość twoich kryteriów spełnia ten oto samochód: Tata Indica

Borys
Borys68

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Na obcej drodze w okresie Wakacyjnym
    Okres wakacji to czas wielkich wyjazdów. Często przygotowania do nich trwają cały rok, a czasami decyzja o kierunku wyprawy podejmowana jest spontanicznie i w ostatniej chwili. Przed każdą podróżą musimy jednak ...
    Jak marki premium zmieniają motoryzację
    Niegdyś rola producentów samochodów ograniczała się niemal wyłącznie do produkowania aut. Ale to już przeszłość. Dzisiaj największe marki nie tylko dają nam coraz bardziej zaawansowane pojazdy, ale również ...