Honda Civic V 1.5 16v

21 Paź 2012, 20:49

Pisze bo potrzebuje jakies rady a wiec tak mój kumpel chce sprzedac honde civic V 1.5 16v 93r i pytanie jest takie czy te auto mnie nie zawiedzie to bedzie moje pierwsze auto cena wstepna 3500zl jest to dobre rozwiazanie :D
adik1030
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 07 2012
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Audi A3 8L
Silnik: 1.9 TDI 130 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

21 Paź 2012, 21:52

To zależy w jakim stanie jest to auto.Moja rada z rodziną , przyjaciółmi czy znajomymi interesów z sprzedażą aut się nie robi bo zostaje później niesmak jakieś ale ...
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2

22 Paź 2012, 08:40

Za 3500zł to raczej zawiedzie :D Nie no może cena obniżona dla znajomego, rocznik też szału nie robi .. Ale musiałbyś dać zdjęcia żeby cokolwiek ocenić.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

22 Paź 2012, 10:05

ak83 co Ty za pierdoły gadasz,jak sie jest w dobrych kontaktach to miny raczej nie sprzeda,wiem z doświadczenia,prawie 2lata mam malucha kupionego od znajomych i zlego słowa nie powiem,tak samo miałem możliwość ostatnio kupić Punto od mojej dziewczyny i wiedziałem że auto jest do roboty ale po przeliczeniu kosztów odpuściłem i auto poszło na żyletki.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Paź 2012, 20:09

Bywa różnie w tym przypadku ani cena czy rocznik nie są ciekawe.Jak chłopak wcale nie zna się na autach to można się wpakować na minę a po drodze zerwać kontakty przyjacielskie ,może ale nie musi tak być .Ostatnio taki przypadek miałem w rodzinie kuzyn kuzynowi sprzedał też honde civic 1.6 97r niby okazyjnie bo za 4500 zł zero rdzy tzw igiełka,jemu autko służyło bezproblemowo ponad 3 lata myślał że pewne sprzedał do rodziny a tu po pierwszym dniu silnik do wymiany ponoć padła pompa oleju i zatarł się silnik .Jako że rodzina to były właściciel kupił silnik za swe pieniądze 900 zł i sam mu za darmo go zmienił ale okazało się że w nowym silniku jest do wymiany uszczelka pod głowicą i też były właściciel kupił ze swoich i jeszcze sam wymienił za darmo, kupno używanego silnika to czysta loteria wszystko zależy od szczęścia .A teraz obecny właściciel skarży się że ten silnik pali dużo oleju bo litr na 400km i pozostał ogólny niesmak ,on chciał sprzedać do obcego a ten go prosił auto było pewne ładne to sprzedał do rodziny .I wyszło jak wyszło jak by sprzedał do obcego to by wyszedł o wiele lepiej z kasą a na skargi nowego właściciela miał by wylane. Więc moje zdane interesów z autami w rodzinie czy znajomymi się nie robi mogą wyjść niepotrzebne problemy nigdy nie wiadomo kiedy i co może się w aucie popsuć
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2