Honda civic VI\ sport\coupe

13 Wrz 2010, 21:37

Witam, od niedawna posiadam Honde Civic VI na gaz\benzyna , mam problem z odpalaniem tego wozu ;-) odpalić odpali ale dopiero po 2-3 próbach rozruszania ... (na benzynie) na gazie jest jeszcze trudniej (ale to wiadomo gaz...) Więc tutaj pytanie do mnie co musze wymienić\zmienić aby mi palił na raz ;-) i ile ewentualnie może to kosztować ;-)
:-)
ryba1990
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

16 Wrz 2010, 17:18

Dobre pytanie,ile może kosztować? :grin: Pierwsze, przyglądnij się układowi zapłonowemu.Gdy masz sprawne wszystko,to teraz i na gazie powinien odpalać bez problemu.Świece,przewody,od tego zacznij.Najpierw zobacz na świece.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

17 Wrz 2010, 14:07

To samo mi kolega powiedział ;-) będe musiał pozamieniać przewody bo na niektórych są izolacje (więc to może przez to ) dam znać jak to porobie ;-) dzięki za odpowiedź
:-)
ryba1990
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co to jest Defensive Driving?
    Amerykanin Chris Imhoff z National Safety Council jako pierwszy sformułował reguły "Defensive Driving" (DD), czyli jazdy defensywnej. Pierwszy kurs DD zorganizowano w USA w 1964 roku. Od 50 lat w krajach anglosaskich oraz ...
    Hyundai Elantra - europejska premiera nowego modelu
    Podczas tragów motoryzacyjnych Motor Show 2016 w Poznaniu Hyundai zaprezentował całkowicie nowy model Hyundai Elantra. Była to pierwsza we współczesnej historii targów europejska premiera modelu, co sprawiło, ...