HYUNDAI I30 1.6 CRDI 110 KM - CZY WARTO KUPIĆ ?

28 Lip 2016, 21:40

Chyba w wersji bieda "edyszyn" ze zwykłym 1.4
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8
0

28 Lip 2016, 23:28

dziękuję że mi to w sposób jasny wytłumaczyłeś - nie miałam większego pojęcia w tym temacie, zacznę poszukiwania od początku w oparciu o Wasze wskazówki :ok:
Dagula
Nowicjusz

Auto: nie mam
0

08 Mar 2021, 15:21

Kupiłem i30 z 2016r. 1.6 CRDi, 110 HP, kombi w manualu z przebiegiem 74 tys. i... Powiem szczerze, że jestem bardzo zdumiony. Przesiadłem się z Audi A4 B7 ( tak powodem zmiany były wysokie koszty napraw czegokolwiek ) Prowadzi się dobrze, jeżdżę 2 miesiąc. Auto przyjemne, nie jest mega głośny, prawda że mógłby być sztywniejszy. Pali ON jak by nie palił. Trochę udogodnień, grzane fotele, doświetlanie skrętu, halogeny, czujnik ciśnienia w oponach, komputer pokładowy (dość funkcyjny + kamera cofania z czujnikami), elektryka lusterka i szyby, auto start-stop (wyłączyłem), przy tych mrozikach -5 - 10 w miarę szybko się nagrzewa. Miejsca jest sporo nawet z tyłu. Bagażnik jak na segment C ok, design bierze górę nad zaokrągleniami klapy tylnej, ale powierzchnia jest spoko. Koszt OC na plus. Auto nie nadaje się na wyścigi, raczej przeciętniak rodzinny. Fajnie wygląda. Obecnie na rynku sporo modeli (już tych składanych w Czechach i na Słowacji) ponoć z tymi wcześniejszymi problem z korozją. Myślę, że będzie trzymać cenę gdyż jest obecnie spory bum na Kie i Hyundai'a - prosta konstrukcja (mam nadzieję w miarę bezawaryjna - rozrząd na łańcuchu, turbina regeneracja ok. 500-700 zł, bez dwumasy, DPF ponoć bezproblemowy), którą po prostu my Polacy lubimy. Polecam, auto na dojazdy do pracy, wypady rodzinne. Poszukiwacze zapierdzielanka raczej nie zakochają się w tym aucie.
Qubaj
Nowicjusz

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mini chłodziarka samochodowa – 1982 rok
    Każdy, kto miał okazję jeździć Toyotą Land Cruiser J200, zauważył, że w schowku ukrytym w podłokietniku między przednimi siedzeniami znajduje się chłodziarka na napoje. Urządzenie to doskonale spełnia swoją funkcję w trasie, ...
    Dlaczego trzeba robić okresowe przeglądy klimatyzacji?
    Przeglądy okresowe są konieczne do prawidłowego funkcjonowania układu i wykonywać powinno się je co pół roku lub min. raz w roku. Układ klimatyzacyjny jest napełniony określoną ilością czynnika chłodzącego (gazu), ...