Ibiza 1.4 TDI 2005 rok - problem dziwny chyba skrzynia

15 Gru 2008, 13:25

Witam

Sprawa wygląda tak iz w mojej izbie jak jest zupełna cisza słyszę dziwny dźwięk najwyraźniej jak jadę na 3 biegu i puszcze gaz. Jest to dzwiek hhmm jak to opisac:)Kiedys w starym maluchu jak linka od licznika przeskakiwała byl podobny taki pykanie. Jest to dość ciche ale jak sie wsuchać słychać dokładnie. W pierwszym momencie pomyślałem ze to linka od licznika tak pracuje ale przecież w liczniku linki niema:)Co to moze byc?? Jak dam luz jest cisza zupełna. Podejrzewam skrzynie moze jakieś łożysko a może olej tak lepi sie do jakis trybek i daje tak dźwięk. Nie mam pojęcia a denerwuje mnie to:( Miał może ktoś podobnie?? A moze ten model tak ma??
pawelloo
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Europejska premiera samochodu Volkswagen Jetta Hybrid
      Jetta Hybrid jest napędzana nowoczesnym silnikiem benzynowym (TSI o mocy 110 kW/150 KM) oraz silnikiem elektrycznym o mocy 20 kW – takiej samej, jak w XL1, jako skrzynia biegów montowana jest seryjnie automatyczna, ...
      Sezon na jednoślady - motocykle, skutery i rowery
      Wraz z początkiem wiosny na ulicach pojawiają się motocykle i skutery. Użytkownicy takich pojazdów są w sposób szczególny narażeni na niebezpieczeństwo związane z wypadkami, ponieważ w razie kolizji nie ...