Ile będzie wynosiło moje OC

21 Wrz 2012, 16:25

Planuje kupno samochodu jednak mam dylemat ile będzie wynosiło moje OC , zniżek jeszcze nie będę miała więc chyba będzie drogo z jego opłaceniem . Czytałam jednak ze mogę przy kupnie zarejestrować samochód na kogoś innego . Myślałam o mojej mamie , ma ona prawo jazdy jednak krótko jeździła autem i już od wielu lat nie jeździ . Czy miała bym jakieś zniżki jeśli ona by była współwłaścicielką ?
Z góry dziękuję za pomoc :)
Agnieszkaa
Obserwowany

Auto: Nie mam

21 Wrz 2012, 21:06

Jeśli Twoja mama była by właścicielką to polisa miała by takie zniżki, jakie posiada Twoja mama. Jeśli Twoja mama byłaby właścicielką a Ty jako współwłaścicielka to byłoby zniżki twojej mamy -20% (może więcej może mniej). Jednak jeśli tylko Ty byłabyś właścicielką a nie posiadasz żadnych zniżek to byłoby najwięcej. Miałem ten sam dylemat, na mnie-1600zł, na moją mamę ~650zł, na mnie z mamą-800.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Racjonalizatorskie pomysły pracowników Audi
    Program racjonalizatorski Audi, prowadzony po raz kolejny w roku 2012, dał impuls do wprowadzenia licznych rozwiązań usprawniających pracę w fabrykach Audi. W ubiegłym roku, w obu niemieckich zakładach, Ingolstadt i Neckarsulm, ...
    Drift kontrolowany z najwyższą prędkością
    Nissan ustanowił rekord świata Guinnessa w kategorii driftu z najwyższą prędkością. Specjalnie przygotowany NISSAN GT R NISMO z roku modelowego 2016 wszedł w poślizg kontrolowany przy prędkości 304,96 km/h. Masato Kawabata, ...