Immobilajzer - czy tego to wina ??

22 Sie 2009, 20:39

witam jest taki problem z autem mianowicie jest tak : zaczne od tego ze w aucie juz od dawna nie ma naladowanego akumulatora ! i jest tak otwieram auto normalnie kuczykiem a ma od imobilajzer i robi sie tak ze rozrusznik sie normalnie kreci ale auto nie zapali kontrolki sie pokazuja ale nie zapali , czy to wina imobilajzeru czy czegos innego ?? jak imo to jak by to mona bylo szybko i tanio zrobic . bo auto stoi w niemczech a potrzebne jest w Polsce . Jest to hyundai accent , prosze o szybkie podpowiedz i diekuje i pozdrawia

zapomnilem dodac ze outo probowalem zapalac na kablach , no wiecie od innego auta pod aku i do mojego
pawkli
Nowicjusz

• 23 Sie 2009, 10:36

Może to być wina immo,alarmu,układu zapłonowego,układu zasilania.Najpierw sprawdz,czy po przekręceniu kluczyka w stacyjce włacza się na chwilę pompka paliwa.Następnie sprawdz,czy podczas kręcenia rozrusznikiem jest iskra na wszystkich świecach.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

23 Sie 2009, 10:58

nie moge teraz tego sprawdzic bo auto stoi w innym miescie , i to chodzi o to ze ja chce go kupic , a koles co go sprzedaje powiedzial ze to immo , ale wiadomo ze mu nie wierze na 100 % wiec sie pytam co moze jeszcze byc , swiece jak bede sprawdze . dodam ze kontrolka cisnienia oleju zaraz gasnie

a on to wie bo jak mowi przyjechala pomoc i od kompa podlaczyli i to pokazalo ,
    pawkli
    Nowicjusz

23 Sie 2009, 21:16

Zawsze ciekawiło mnie,dlaczego jak ktoś sprzedaje uszkodzone auto,to wie,co mu jest i mówi to uczciwie kupującemu....I zawsze koszt naprawy nie jest wielki,a sprzedający ma zawsze jakiś bardzo ważny powód,dla którego nie może tego naprawić.Ciekawe jest też to,że sprzedający mówi,ile będzie kosztowała naprawa i że opuści cenę.Tylko dlaczego tego nie naprawi i nie sprzeda autka sprawnego bez obniżania ceny za naprawę?
    Ale do tematu wracając - skoro już wiesz,że to immo,to oczywiście lepiej się upewnić i przed kupnem podłaczyć się do komputra i sprawdzić.Od razu zapytać też mechanika co jest z tym immo i ile będzie kosztowała naprawa.A naprawa może kosztować wiele...
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

24 Sie 2009, 14:04

nie zmniejszyl on ceny nawet o jedno euro , ale ja chyba tego nie kupie pomimo ze jest to atrakcyjna ofera , chodz nie az tak bardzo , bo accent za 850 € to nie jest jakas wielka okazja i do tego zablokowany , wiec nie wiem ja sie boje tego auta , jedyny jego atut i co mnie pociaga do niego to rocznik 2000 i klima
    pawkli
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zbudować profesjonalny samochód driftingowy?
      Przedprodukcyjna Toyota GR Supra z silnikiem 2JZ, kompaktowa Corolla Hatchback czy bulwarowy roadster Opel GT - liberalne regulaminy techniczne w świecie driftu sprawiają, że inżynierowie mogą stworzyć naprawdę niesamowite ...