Isuzu Troper 2,8 TD proszę o opinię....

25 Gru 2008, 16:12

Proszę o komentarze , decyzja w sprawie tego już zapadła na 50% tylko właściciel zgubił ponoć dokumenty i bedzie do wglądu i zakupu po świętach (których ?) Na prośbę o lepsze fotki na maila zignorował to choć obiecał przysłać.....już 2 tyg. temu.

Brany jest pod uwage też ten ale koleś co go sprowadził chce za dużo za niego , a mamy go pod nosem bo stoi w naszym city....słabszy silnik....ale czy gorszy ?

Byłem z kolegą luknąć na niebieskiego , przetestować go na szosie i dukcie polnym.

Po odpaleniu pojawił sie niebieski dym z rury wydechowej , po jakichś 5 minutach po zagrzaniu silnika dymienie ustało i nawet po dodawaniu ostro gazu nie puszczał żadnego dyma.
Ogólnie auto robi jak na ten rocznik bardzo pozytywne wrażenie , jest parę raczków na podszybiu i na tylnych drzwiach ale to ma 20 lat.
Jazda po dziurach bardzo pozytywna , zero jakichkolwiek stuków , puków , skrzypienia.
Jedynie trochę się kołysał jak by były słabe amory , napędy chodzą , żadnych szarpnięć , przyśpieszenie możliwe jak na tak duże auto.
Jedynie te dymienie nas martwi , włsciciel będzie na święta więc wtedy bedzie się można wiecej dowiedzieć.

Pan u którego auto stoi na placu coś mruczał że regulacja pompy , potem że wtryskiwacz i nie pali na jeden gar.

Mnie to wygląda na pierścienie olejowe ale ja się nie znam....jak się zagrzał po paru minutach nie puszczał ani czarnego ani niebieskiego dyma i to pomimo mocnego gazowania.

Jeśli mogę prosić o jakieś sugestie w sprawie tego niebieskiego dymu i wogóle na temat tego całego autka. :mrgreen: Dzieki...
karoalex67

26 Gru 2008, 19:04

:mrgreen: Dzięki :mrgreen: wielkie............bardzo pomocne......nie ma co.............
karoalex67

26 Gru 2008, 23:38

kolego co się tak pieklisz, po fotkach nie da się za bardzo ocenić samochodu...
No i co jeszcze ważniejsze, że po aucie które ma więcej niż 10lat, a w twoim przypadku jest to 20, spodziewałbym się wszystkiego.
Musisz być nastawiony na to, że zakup samochodu to dopiero początek wydatków, mało kiedy zdarza się tak, że kupując stare autko nie mamy nic do roboty, tylko nim jeździmy.
Powiedz jaką kwotą dysponujesz to napisze ci co można w zamian za isuzu kupić.

No i jeszcze taka rada niby wszystkim znana, ale jeszcze raz napomnę, że lepiej wziąć auto do aso albo jakiegoś znanego mechanika i zapłacić nawet te 500 zł i mieć pewność, że nic się nie posypie, niż nie zrobić tego i potem mieć o wiele większe wydatki przeznaczone na naprawę.
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Automatyczne światła z czujnikiem zmierzchu
    Automatyczne włączanie świateł to prosty system, działający w oparciu o mierzący natężenie światła czujnik zmierzchu. Dzięki niemu światła mijania są automatycznie uruchamiane w momencie gdy zapada zmrok lub auto wjedzie ...