Jaką terenówkę do 40 tys ?

23 Lip 2009, 17:30

Witam wszystkich, znalazłem się na tym forum z powodu chęci kupna samochodu, tylko że jestem "zielony" w kwestia większych samochodów więc proszę Was o pomoc.
Na początek powiem, iż mam przeznaczone na samochód 30-40 tys zł. Nie interesuje mnie jazda po bezdrożach więc szukam raczej szosowej komfortowej terenówki z wyposażeniem. Dodam że miesięcznie robię ok 8-10 tys km więc raczej ekonomicznej ( ale bez przesady,żeby można było również w pedał depnąć). No i może dla jednych śmieszne pytanie dla innych głupie a dla mnie jak najbardziej poważne - benzyna+gaz czy diesel ?

Zastanawiam się nad jeepem grand cherokee z 2004r ? wg mnie estetyka autka jest super jak również wyposażenie ale nie mam pojęcia jaką pojemność wybrać jak również czy nie jest awaryjne.

Z góry dziękuję za pomoc i opinie
Pozdrawiam
pawel1980
Nowicjusz

Miejscowość: łódź

23 Lip 2009, 17:47

pawel1980 napisał(a): Nie interesuje mnie jazda po bezdrożach więc szukam raczej szosowej komfortowej terenówki z wyposażeniem.

takie coś to jest suv :mrgreen:

kiedyś tak sobie przeglądałem grandy i dosć fajnie wypada silnik diesla 2,8 o ile sie nie myle, ten z mercedesa. Spalanie nie za wysokie, w cholere mocy i niutonometrów, no a jak to by Ci było mało to benzol...

aaa i zapomniałbym te 2,8 to nie wiem czy były już w tych latach produkowane, i wystregaj się jak ognia silnków VM, bo gdzie nie zostaną włożone to prędzęj czy później z tamtąd wychodzą :mrgreen:
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

23 Lip 2009, 18:26

dzięki Wezyrro za odp. mi chodzi po głowie coś takiego:
[link do Gratka wygasł]
tylko do tego należy doliczyć cenę instalacji gazowej - 3,5-4 tys ( dziś się dowiadywałem)
poza tym wydaje mi się fajne autko z fajnym wyposażeniem za przyzwoite pieniądze tylko ta pojemność :evil:

i ....... to spalanie , przed chwilą dzwoniłem do sprzedającego i powiedział mi ze przy spokojnej jeździe 10l :roll: mam vectre 2l i przy spokojnej jezdzie pali 12 wiec .... :grin:

Pomóżcie mi czy wogóle jeepa warto kupić a jeżeli tak to jaką pojemność i czy benzyna czy diesel. A może za tą kasę coś innego na szosę ?
pawel1980
Nowicjusz

23 Lip 2009, 18:34

no jak już benzin to bym brał jak największą plus Lpg...

zastanów się może jeszcze nad pejerp III, chyba za tą kasę coś dostaniesz, może nissan x trail ?
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

23 Lip 2009, 18:46

taaa... 10l.... chyba jak stoi :mrgreen:
jeepy są fajne, komfortowe ale...

sypie im się elektronika. i to bardzo :sad:
szukałbym na Twoim miejscu jakiegoś suv-a w dieslu - sorento, santa fe, pajero itd. freelandera odpuść :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

23 Lip 2009, 19:27

Wezyrro - ale wlaśnie ja nie wiem co szukać czy benzyny czy diesla :evil:
odnośnie pajero -też znalazłem fajnego w tej cenie.
Koledzy, jak juz napisałem nie mam pojęcia w takich samochodach, robię dużo km ( po mieście i trasie ) nie potrzebuję w teren tylko w szose zależy mi również na pojemnym bagażniku ( dużo przewożę ale w miarę leki rzeczy lecz zajmujące miejsce). Szukam samochodu w miarę taniego w eksploatacji( ale nie zamuła) i komfortowego w jeździe. Za wszystkie inne propozycję będę bardzo wdzięczny. Napisałem na początku o Jeepie ale tylko dlatego iż mi się spodobał wygląd w sumie nic nie wiem o tych samochodach.
Bardzo was proszę o opinie odnośnie Jeepa jak i sugestie innych marek do 40 tys.
Pozdrawiam
pawel1980
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie pozwól, by zeszło ciśnienie z opon
    Zasada 3xP - Porządne opony, Profesjonalny serwis oraz Prawidłowe ciśnienie – to jedna z najważniejszych reguł w przypadku pojazdów. Dlaczego? Ponieważ zły wybór ogumienia, jego złe założenie lub obsługa, ...

23 Lip 2009, 19:31

mamy wybrać auto za Ciebie?
proponuję żebyś sam pogrzebał w ogłoszeniach, wybrał te samochody, które Ci się podobają i z tej listy postaramy się Ci doradzić, które powinny spełnić Twoje oczekiwania.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Lip 2009, 20:27

wejdź sobie na allegro, ustaw kategorie na suvy/terenowe. poprzeglądaj pokalkuluj, to co wykombinujesz napisz tutaj, i jak ktoś będzie miał Ci do powiedzenia, że coś tam jest takie albo takie to Ci napisze i tyle....

niedługo to trzeba będzie oprócz doradzenia jeździć za kogoś tym autem jak tak dalej będzie :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

26 Lip 2009, 17:58

Witam
A ja myślę o defie 110 jako auto przeprawowo/wyprawowe,
polecają mi roczniki 95-98 bo nie mają elektroniki - co o tym myslicie?
mameg73
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

26 Lip 2009, 19:39

do przepraw 110 nie bardzo ze względu na gabaryty i międzyosiowy rozstaw ale na wyprawy bajka
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika