Magda93 napisał(a): I nikt nie narzekał
Nikt nie narzekał bo na malucha byliśmy skazani
![Mr. Green :mrgreen:]()
A choćby za starego golfa I każdy w czasach malucha dał by się pokroić
Magda93 napisał(a):Trochę szacunku dla pojazdu który zmotoryzował Polskę
Ja malucha szanuję i mam do niego sentyment jednak obiektywnie na niego patrzę...
Magda93 napisał(a):Ja sam zaczynałem od malucha i bardzo miło go wspominam.
Też miło malucha wspominam. Pamiętam jak z rodzicami i z siostrą jeździliśmy maluchem na wakacje po całej polsce
bagaznik na dachu itd...
A mieliśmy malucha niezwykłego, podrasowanego, który szedł jak błyskawica:D oczywiście w stosunku do innych kaszlaków
mateo199214 napisał(a):Dokładnie,maluch zmotoryzował Polske i powinniśmy go wyżej cenić niż jakieś tam BMW...
Cenić ale za co??? Na malucha to my po prostu bylismy skazani
![Smutny :(]()
w myśl ,,jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma"
Barol napisał(a):Większość naszych rodziców czy dziadków jeżdziło maluchami i jakoś sie żyło.
Prawie każdy z nas miał malucha na jakimś etapie życia bądź był maluchem wożony przez rodziców. Ale jak wyżej, mielismy maluchy bo nic innego mieć nie mogliśmy
Jak tylko pojawiała się możliwość posiadania normalnego samochodu to każdy z tej możliwości korzystał
![Wink ;)]()
Kocham klasyki i brzydzę się nowoczesną motoryzacją jednak takie samochody jak maluch czy choć by polonez to klasyki w negatywnym tego słowa znaczeniu.
Można mieć do nich sentyment ale do użytku w obecnych czasach to kiepski pomysł.