Jaki akumulator

06 Cze 2009, 17:37

Witam jako że w ojca Cordobie w zime 2 razy aku odmówił posluszeństwa przymierzam się do wymiany aby poźniej nie bylo problemów. Czy możliwe aby akumulator zdechł po 2,5 roku?. Dodam że samochód byl często nie jeżdżony nawet tydzień stał w garażu. Chce zakupić Boscha Silver i nie wiem jaki S3 czy S4? Silnik to 1.4 16V + klima, CB radio i CD radio. Pozdrawiam
adix62
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

06 Cze 2009, 21:18

Wysokiej jakości akumulator jesli jest odpowiednio dobrany nie zdechnie po 2.5 latach.Kupiłem Silvera ponad 5 lat temu,to najlepszy akumulator jaki miałem,ja mam aku typu S3(podstawowy),nie mam nawet dostępu do cel.Polecam ,jaki ja bym kupił na twoim miejscu?!S4 oczywiście,gwarantuje o 15 % wyższy prąd rozruchowy.Warto jest dać trochę więcej gdyż kupujesz aku na lata.Kupiłem go na stacji benzynowej na północy Austrii(siadło mi ładowanie) i przyjechałem do domu bez ładowania(400km)naturalnie jadąc bez świateł a wiemy jak taka jazda szkodzi akumulatorowi,ostatnio zimą samochod stał mi 3 miesiące nieeksploatowany (podładowany prostownikiem tylko raz),dzisiaj zachowuje się tak jakbym go dopiero kupił,nie mam żadnych problemów,wyjątkowo trwały !Dobierz tylko pojemność czyli kup taki jaki radzi producent samochodu,może być odrobinę większa pojemność o te 5Ah,gdyż nie zawsze uda się kupić dokładnie taki jaki jest zalecany.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Nissan GT-R
    Choć GT-R jest w zasadzie zupełnie nowym autem, wprowadzonym na rynek w 2008 roku, wprost wywodzi się od sportowych wersji modelu Skyline o takim samym oznaczeniu. A te nigdy nie były dostępne ze zdejmowanym dachem. Nawet ...