Jaki furgon vito vs sprinter

18 Sie 2023, 08:37

Witam i proszę o pomoc w wyborze.

Obecnie jeżdżę vw t5 furgonem i jeździ się całkiem nieźle ale z racji wieku chcę zmienić. Myślałem o wyborze pomiędzy vito a sprinterem, kluczowe jednak jest dla mnie jest gabaryt auta. Czy różnice w poruszaniu się tymi autami po miescie w najmniejszych wersjach nadwozia są duże, sprinter jest szerszy o 10cm czy to się odczówa w jeździe miejskiej? Lub np. Inne dostawczaki małe typu vw t5, vivaro vs duze crafter, master, ducato w ruchu miejskim czy jest duża różnica?
Ronin
Nowicjusz

18 Sie 2023, 09:18

Kwestia tego ile towarBo generalnie to jest tu kluczowe.
Ja wybral bym Sprinter'a. A gdybym mial kupowac to na pewno nie wybral bym Sprinter'a a MAN'a.

O gabaryty pojazdu bym sie nie obawial, bo jezeli na poczatku bedziesz jezdzil ostroznie, to szybko sie do nowych rozmiarow przyzwyczaisz.

:wink:

.
AndySL
Początkujący

Zdjęcia: 3
Paliwo: Inne

18 Sie 2023, 09:24

Robię w budowlance i w vw t5 longu się mieszczę na styk w większym busie było by luźniej. Bardziej jednak chodzi mi o jazdę miejską czy różnica w codziennej jeździe po ciasnych zatłoczonych drogach jest problemem.
Ronin
Nowicjusz

18 Sie 2023, 09:26

Jaki Budżet?
Popatrz na Forda Customa
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

18 Sie 2023, 09:31

Budżet to około 50k, costum jest bardzo interesującą propozycją :ok:
Ronin
Nowicjusz

18 Sie 2023, 15:36

Ronin napisał(a):czy różnica w codziennej jeździe po ciasnych zatłoczonych drogach jest problemem.

Tego Ci nie powiem bo nie wiem gdzie sie poruszasz. Ale jaki problem, kopnij sie do jakiegos dealera i zrob jazde probna.

:wink:
AndySL
Początkujący

Zdjęcia: 3
Paliwo: Inne
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować się Rajdu Dakar na 130 procent!
    Rajd Dakar to jedno z największych wyzwań dla sportowców. Blisko dwa tygodnie i dziewięć tysięcy km walki w nieznanym terenie, w piekielnym upale i twardej rajdówce, w której trzeba podejmować dziesiątki ...