Jaki samochód do 17000tyś ??

10 Sty 2011, 18:44

Witam.

Szukam dla siebie samochodu z dość dynamicznym silnikiem i fajnym desingiem . Było by dobrze gdyby było samochód sportowy. Myślałem troszkę nad celicą , ale nie jestem do końca przekonany dlatego proszę was o rade . Tak jak w opisie zależy mi na tym aby samochód w silniku benzynowym nie przekraczał pojemności 1800 , za to w silniku wysokoprężnym 2500. Przypomnę że nie musi być to koniecznie samochód sportowy , ale było by dobrze gdyby tak było . Chce żeby samochód miał przysłowiowe "kopyto" . Najlepiej żeby miał około 140 koni .

Z góry dziękuje :

lasotaa
lasotaa
Nowicjusz

Miejscowość: Leszno

10 Sty 2011, 18:50

Może Alfa 156 2,4 JTD? Fajnie wygląda, sportowy charakter i rewelacyjny silnik.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

10 Sty 2011, 19:05

Pomyśl nad hondą accord. 1.8 jest dynamiczny i w miarę oszczedny. Za 17k kupisz wypasiony egzemplarz.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
beybe
Początkujący

Miejscowość: Limanowa

10 Sty 2011, 22:30

Kolego nie baw sie diesla 2.5 bo kupisz za 17...a drugie tyle wpakujesz w kolejnym roku-dwóch...Szukaj wsrod japonców z małego litrazu uzyskują duzą moc, jesli szukasz wrazen
lucky_luu
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

10 Sty 2011, 22:41

ja tez bylbym w strone japonczykow.... wrazenia z jazdy napewno beda.... o ile lubisz wysokie obroty :) no i japonczyki to wdzieczne samochody..... jak o nie zadbasz to nic sie nie zepsuje...
pozdro
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Helmstedt DE

10 Sty 2011, 23:34

Jak z Japońców i Alfa by nie pasowała to polecam albo Accorda albo Impreze. Choć pamiętam jak sam kiedyś kupiłem Accorda który od dawna za mną chodził i kolega właśnie wtedy kupił Alfe 156. Miałem ochotę się zamienić. Wrażenia z jazdy zdecydowanie lepsze niz w Accordzie.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Toyota TJ Cruiser, pomysłowy minivan i SUV w jednym
    TJ Cruiser, zaprojektowany z myślą o aktywnym stylu życia, podróżach i sportach outdoorowych, zadebiutował jako koncept ponad 2 lata temu. Teraz japoński magazyn Best Car donosi, że auto ma trafić do sprzedaży. W październiku ...

11 Sty 2011, 03:12

subaru legacy 2.0 4wd , wrazenia z jazdy niesamowite , latwo znalezc taki samochod w wypasie , a czesci tansze niz do alfy.... tyle ze subaru sie nie psuje... wiem ze pisales o benzynie do 1.8 pojemnosci , ale jezdzilem takim subaru i w miescie przy normalnej jezdzie spala 10l , a na trasie przy ekonomicznej jezdzie ok 7,5l . w subaru masz 100% kontrola nad samochodem , a zima to zaczyna sie zabawa....
pozdro
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Helmstedt DE

11 Sty 2011, 11:36

Dziękuje za zainteresowanie moim tematem
Na pewno zastanowię się nad Subaru
A co myślicie na temat Astry II Bertone ?
Czy 125 koni to trochę nie za mało do tego typu samochodu ?
Od razu mówię że do samochód w silniku benzynowym będzie zakładana sekwencyjna instalacja gazowa. Niestety ceny paliw a mnie dobijają i szukam najlepszego rozwiązania, a zarazem chce mieć jeszcze trochę frajdy z jazdy .
lasotaa
Nowicjusz

Miejscowość: Leszno

11 Sty 2011, 11:44

lasotaa napisał(a):Czy 125 koni to trochę nie za mało do tego typu samochodu ?

Jeżeli spokojnie jeździsz to może być. Jak jednak jeździsz dynamicznie i potrzebujesz dobrych osiągów polecam: Astra Turbo 2,0 Z20LET. To już się fajnie odpycha ;).
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie