REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
andrewb25 napisał(a):ty, twój kolega i to ile pali auto koledze mnie nie interesuje
mi spalił ok. 45 litrów na odcinku 750km to sobie policz ile na 100 km/h
jazda średnio to 120 km/h czasami 140 km/h, na stronie niemieckiej raz go bujnąłem do 160km/h bo były ku temu stosowne warunki
JerzyB333 napisał(a):4) 1,5 dci w megane- mam wrazenie za slabsze wersje maja za malo NM do auta wielkosci Megane, nie wiem jak z trwaloscia wysilonej wersji 100km+
superges napisał(a):Jak on tyle pali to jestem ksiądz. Kolega ma takiego to 10 lekko mu bierze.
artur73 napisał(a):Silnik 1,6 101Km z grupy VW,spokojnie w mieście połyka 10l benzyny.(mówimy o mieście a nie wiosce z pięcioma sygnalizatorami)
andrewb25 napisał(a):JerzyB333 napisał(a):4) 1,5 dci w megane- mam wrazenie za slabsze wersje maja za malo NM do auta wielkosci Megane, nie wiem jak z trwaloscia wysilonej wersji 100km+
to było chyba to samo co clio 1.5 dci, niezbyt udane, duży apetyt na olej, nawet od nowości, za słabe, zwłaszcza na niskich obrotach na 1,2 biegu niesamowity muł, później jest troszeczkę lepiej
pozatym w wersji ponad 100KM montowali je także w nissanach kasquai
i tu były na 2 rodzajach pompy wtryskowej, nieudana pompa delphi i lepsza chyba siemensa (choć dokładnie nie pamiętam).
Ogólnie wolał bym jakąś mniejszą benzynę niż tego diesla
Jeżeli diesel to tylko 1.9 TDI (VW)