REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
"Jadąc w łańcuchach przeciwśniegowych, nie należy przekraczać zalecanej przez producenta maksymalnej prędkości jazdy. Zazwyczaj jest to około 40 km/h. Przede wszystkim jednak trzeba jechać z taką prędkością, która umożliwia panowanie nad pojazdem, nawet jeśli oznacza to bardzo powolne przemieszczanie się" mówi Adam Bernard, dyrektor Szkoły Bezpiecznej Jazdy Renault.Jeździłeś na nich? Ciekaw jestem jak się sprawdzają bo jak by ne było to materiał tekstylny. Nie miałem jeszcze możliwości na żywo ich obejrzeć i przetestować.Kao napisał(a):A ja polecam wrzucić do auta "skarpety" są łatwiejsze w założeniu
dość często jestem w wysokich alpach, często zdarza się używać łańcuchów czy skarpet, szczerze mówiąc na 10 razy to chyba tylko 2 zakładałem łańcuchy bo był problem z podjazdem, niestety nigdy nie chciało mi się testować kiedy wymiękają skarpety a też nigdy nie zdarzyło mi się na drodze żeby nie podołały, oczywiście nie pchałem się w zaspy itp bo pewnie by się to źle skończyło. Ogólnie wożę to i to i zakładam co trzeba zależnie od warunków ale samo zakładanie, jazda to niebo a ziemia.Rokiko napisał(a):Jeździłeś na nich? Ciekaw jestem jak się sprawdzają
a ja nie chce wiedzieć jak wyglądają felgi po takiej jeździeRokiko napisał(a):opaski antypoślizgowe które zakłada się najczęściej po pięć sztuk na koło,