Jakie auto kupić na początek?

14 Kwi 2015, 00:21

Witam! :)
Dopiero co zacząłem jazdę samochodem i mam zamiar kupić sobie własne, lecz szukam opinii i zaleceń jaki samochód polecacie, jeżeli widzieliście gdzieś okazję.
Auto myślę, że nie starsze niż 10 lat, do 8-10 tyś i aby nie palił nie wiadomo ile.
Są to główne moje wymagania co do auta :)
Bro
Obserwowany

Prawo jazdy: 25 03 1997
Auto: Nie mam

14 Kwi 2015, 00:48

Bro napisał(a):nie starsze niż 10 lat, do 8-10 tyś

Jedyne co ci pozostaje to kupno nie samochodu, ale czegoś co jeździ, skręca i hamuje, czyli wszelkie piździki z segmentu B i A (o ile taki segment istnieje). Corsa, może uda ci się ustrzelić Yaris I z 2005 ale będzie to bardzo trudne i raczej bliżej 10 tys. niż 8 tys. zł.

Sugerowałbym zdjąć różowe okulary i spojrzeć realnie na rynek aut używanych bo srogo się zawiedziesz kierując się oderwanymi od rzeczywistości wymaganiami.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

14 Kwi 2015, 06:26

Zejdż z rocznika bo tak jak przedmówca wspomniał pozostaje tylko kupić jakiegoś pierdka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Kwi 2015, 13:00

Pozostaje tylko do wyboru małe miejskie auto, albo okazjonalnie koreańczyk.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX - subkompaktowy crossover
    Według japońskiego magazynu Mag-X, subkompaktowy crossover Lexus UX – seryjna wersja koncepcyjnego modelu UX, przedstawionego na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Paryżu we wrześniu 2016 – może trafić do ...
    Szukasz samochodu do XXX zł? Przeczytaj koniecznie!
    Jesteś na tym forum pierwszy raz? Szukasz porady co kupić do wybranej przez Ciebie kwoty? Użyj wyszukiwarki! Może znalazła się już odpowiedź na dręczące Ciebie pytanie, a Ty zaoszczędzisz swój czas! Dbaj o forum i ...