REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
thc744 napisał(a):A z jakim silnikiem ten peugeot ?
Proszę Cię, 6 lat pasek wytrzymuje.. Można więcej ale nie ma co ryzykować.thc744 napisał(a):Choć w tym mondeo 1.8 TD często zrywa się pasek rozrządu
Pierwsze słyszę.thc744 napisał(a):są problemy z chłodzeniem 4.cylindra
Kolejna bujda..thc744 napisał(a):Z tego co wiem to te 1.8 TD też sporo oleju palą.
Pewnie na liczniku 200 000 ale w rzeczywistości pewnie będzie więcej dlatego trzeba obejrzeć go, wziąć do warsztatu, niech blachy sprawdzą i jesli jest okej to brać. Tylko warto ponegocjować 300zł żeby zrzucił na zabezpieczenie antyorozyjne które trzeba zrobić po kupniethc744 napisał(a):Napisze ale z tym przebiegiem to chyba mu się jedno zero pomyliło
No to w porządku, pojedziesz, sprawdzisz, jak będzie okej to weźmiesz. Tylko tak jak mówię trzeba zrobić to zabezpieczenie, jak jesteś mechanikiem i masz dostęp do kanału do sobie sam zrobisz. proponuję dobrze auto umyć przed tym od spodu i potem wysuszyć, to będzie się trzymałothc744 napisał(a):Do warsztatu nie muszę brać bo jestem mechanikiem samochodowym
No i się potwierdza to co mówięthc744 napisał(a):do nas nie raz przyjeżdżają takie mondeo 1.8 TD które mają po 800 tyś i jeżdżą.
Robiłem tylko stabilizatory z tyłu- były oryginalne, to tu się nie wypowiemthc744 napisał(a):Ale właśnie najczęściej naprawiamy tylne zawieszenie i chłodzenie