zauważyłem że jak jest zimy silnik (1.3 VVTi 86KM) przy ujemnych temperaturach wydobywają mi się z pod maski dziwne dźwięki jak chrobotanie i coś podobnego przez jakąś chwilę dopóki nie złapie trochę temperatury. Miałem ostatnio wymieniane rolki prowadzące i regenerowany alternator więc stawiam na pompę wody.
Jakiej firmy kupić pompę wody na wymianę? Możecie polecić jakiś sprawdzonych producentów? Ceny są różne od 70zł do ponad 200zł. Słyszałem że oryginalnie montowane są części AISIN, ale nie wiem czy to prawda. Myślałem o VALEO lub SKF.
Ja tam wymieniałem Hepu, SKF i Ruville (w różnych autach i zero problemów)ale wiem,że nawet Thermotec jest nie najgorszy i tani. Dobrą opinię ma DOLZ. Ten AISIN to chyba japońska GMB pod inną nazwą.
Dlaczego Octavia to jeden z najpopularniejszych modeli w Polsce? Škoda Octavia regularnie znajduje się w czołówce polskich rankingów sprzedaży, zdobywając serca kierowców niezależnie od wieku czy potrzeb. Wysoka pozycja Octavii nie jest dziełem przypadku, a ...
Samochody: pojazdy, które zrewolucjonizowały nasze życie Od czasów Henry’ego Forda i jego Modelu T, samochody stały się nieodłączną częścią naszej codzienności. Nie tylko umożliwiają nam dostanie się w każde miejsce, ale także dostarczają nam niezapomnianych przeżyć ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.