Kara za 1 dzien braku ubezpieczenia

11 Kwi 2024, 21:36

Czesc,
pisze w sprawie mojego Ojca, ktory otrzymal dzisiaj kare za brak ciaglosci w ubezpieczeniu samochodu, albowiem do 31 grudnia 2023 r. (niedziela) samochod mial wykupiona polise na starego wlasciciela, tata wykupil polise ubezpieczeniowa dopiero 2 stycznia, poniewaz 1 stycznia byl dniem wolnym od pracy.
Tutaj pytanie czy jest sens odwolywac sie od kary w takiej sytuacji, czy raczej beda miec w d..., to ze tak ulozyl sie kalendarz podajac argumentacji, ze bylo wczesniej wykupic.
Macias1989
Nowicjusz

11 Kwi 2024, 21:37

Tata jest emerytem o niskiej emeryturze, czy moze tutaj szukac sposobu, zeby wymianc sie od kary.
Macias1989
Nowicjusz

12 Kwi 2024, 08:03

Odwoływać od czego? Przepisy są znane, mozna było polisę wykupić przed wygasnięciem poprzedniej, lub też wykupić 1 stycznia przez internet. Próbować możesz, nic to nie kosztuje może akurat aczkolwiek wątpię.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

12 Kwi 2024, 14:06

Macias1989 napisał(a):Tutaj pytanie czy jest sens odwolywac sie od kary w takiej sytuacji,

Nie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

12 Kwi 2024, 14:08

A argument o bardzo niskich przychodach też nic nie da?
Macias1989
Nowicjusz

12 Kwi 2024, 14:22

Macias1989 napisał(a):A argument o bardzo niskich przychodach też nic nie da?

Wszyscy to samo piszą.
szybki
Moderator - Tuning

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak ściągnąć samochód z USA? Poradnik krok po kroku
    Marzenie o amerykańskim klasyku lub nowoczesnym SUV-ie w atrakcyjnej cenie jest dziś łatwiejsze do zrealizowania niż kiedykolwiek wcześniej. Rynek amerykański kusi ogromnym wyborem modeli, bogatym wyposażeniem oraz przejrzystą ...
    Jak działają nowe funkcje bezpieczeństwa czynnego?
    Lexus przedstawił szczegółowe informacje o nowych funkcjach pakietu bezpieczeństwa czynnego Lexus Safety System + A, w które wyposażona została piąta generacja flagowej limuzyny Lexus LS. To kolejny krok w stronę ...

12 Kwi 2024, 15:12

Można napisać wniosek o rozłożenie na raty, ale kompletnego odstąpienia od zapłaty się nie uzyska.

A 1 stycznia można było zawrzeć polisę online bez problemu
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017

12 Kwi 2024, 15:20

Pewnie, że mozna było, niestety tata jest starszy i średnio ogarnia internet :p
Macias1989
Nowicjusz

12 Kwi 2024, 15:43

To tylko wymówki :wink:
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

12 Kwi 2024, 20:16

Kao napisał(a):To tylko wymówki :wink:
Zgadza się tylko że jedno ale. Starsze osoby nie odnajdują się za bardzo w obecnych realiach . Żyją w innych przekonaniach . Trzeba ich nadzorować przez młodsze pokolenie . Życie .W temacie syn się dowiedział jak przyszła powiastka . Tatuś działał w swoim przekonaniu że działa prawidłowo a tu du...a . Wina syna że nie dopilnował ojca . Chyba że nie ma z nim kontaktu a i sam niewiele wie ...a teraz ten temat ....
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

12 Kwi 2024, 20:59

Kao napisał(a):To tylko wymówki

Ja też nie ogarniam i tak mam :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

12 Kwi 2024, 21:03

Moja mama zapomniała na 15 dni, kara przyszła gruba, agent nie zadzwonił, ona zapomniała, czyją wina? Agenta?
Ja dziękuję Bogu że mam kobietę i siostrę bo sam jestem nieogarnięty w takich kwestiach i mam te 2 przypominajki, ja rano zakładam gdzieś tam konto a już wieczorem hasła nie pamiętam :lol:
A ja jestem dość młodym pokoleniem :wink:
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

12 Kwi 2024, 21:26

Kao napisał(a): ja rano zakładam gdzieś tam konto a już wieczorem hasła nie pamiętam
Ja raczej nie zakładam gdzieś tam nowego konta :mrgreen: Męczą mnie czy to w elektrowni , czy w gazowni , czy tam tam gdzieś ...... podawaj pan licznik , czy tam tam tam coś przez neta . A w d.....e to mam .Kontakt telefoniczny i tyle. Hasła, loginy ...kto to ogarnie .Tutaj na forum to nie wiem jakie mam hasło . Tam w systemie się zapisało . Się loguje z automatu .
Kao napisał(a):Moja mama zapomniała na 15 dni, kara przyszła gruba, agent nie zadzwonił, ona zapomniała, czyją wina? Agenta?
Twoja wina . Mało wiesz o sprawach swojej mamusi :mrgreen:
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna