Witam,
No więc tak...
Kię oglądałem - to chyba jedno z ładniejszych aut jakie widziałem - dla mnie bomba!!! Tylko czemu w środku prawie wszędzie twardy plastik, nawet na boczkach drzwi
![Sad :-(]()
. Fotele także bardzo miękkie co nie wróży dobrze na dłuższepodróże. Ale ta stylistyka i wielkość auta - bomba. Wydaje sięogromne a ma wymiary...Mercedesa B-klasy, który z kolei wydaje sięniewiele większy od Merivy - ach teproporcje. Kię widziałem w pięknym pomarańczowym metaliku z czarno-pomarańczowym wnętrzem - podsufitka też czarna, bagażnik ogromny. Tylko czemu te plastiki
![Sad :-(]()
...
Golfa VI oglądałem - wykonanie wnętrza bobma jak dla mnie choćmoże nieco gorsze niż w B-klasie ale generalnie ekstra! Obszerność wnętrza podobna do Merivy...tylko bagażnik mały
Golf Plus - to wnętrze starego Golfa V (poza zegarami i kierownicą), które jest dużo gorsze niżw Golfie VI a do tego bagażnik ten sam - auto IMO bez sensu.
B-klasa - klasa sama w sobie choć martwi trochę niskie zawieszenie, koszty ewentulnych napraw (przy zderzeniu silnik wchodzi między płyty podłogowe - skąd inądz tego powodu nie siedzi się na takim wysokim fotelu jak w Merivie bo sporo zajmuje grubość podłogi) no i to, że nie ma gwarancji na dobry, używany pojazd.
Dylemat pozostał
![Smile :-)]()
))))))))))))
PS.
Policja ma Kia i nie narzeka a nie szanują aut, znajomi mająi też OK.