Rzekłbym że plasujące się przed większością japończyków - przynajmniej w porównaniu do Suzuki SX4, Toyoty Corolli i Mitsubishi Lancera z tych nowszych które znam i ma moja rodzina lub znajomi
Nie pamiętam dokładnie spalania, w trasie było ok 5-6 litrów w zależności od stylu jazdy, po mieście miałem powyżej 7. Niby dużo jak na diesla, ale muszę wspomnieć że to nie było moje auto, nie ja je tankowałem, więc generalnie gazem operowałem dosyć intensywnie
Gdybym postarał się jeździć oszczędniej spalanie na pewno byłoby mniejsze.
Problem miał jeden z czerwonych lakierów (ten jaśniejszy) - niekiedy się łuszczył i w paru przypadkach wymieniono KIE na nowe.
To auto nie ma ewidentnych słabych stron - wszystko jest w nim albo dobre, albo najwyżej normalne. Ewentualne minusu mogą zależeć od indywidualnych wymagań - np. jeden woli pomarańczowe podświetlanie zegarów (takie ma Cee'd), a inny białe i wtedy uzna pomarańczowe podświetlenie deski za wadę, jedno wolą bardziej sztywny układ kierowniczy a inni lżejszy który pozwala na kręcenie kierownicą jednym palcem na parkingu, itp itd.