Klasa srednia 30-40 tys. Predzej chyba 6 w totka trafie ...

Ktory samochod najbardziej TOBIE podchodzi? Rodzaje silnikow kwestia omowienia w watku... Prosze o udzial w ankiecie obytych w uzytkowaniu tychze a nie wyimaginowane opinie oparte na artykulach.

BMW 320
4
18%
Volvo v50
1
5%
Volvo s40
1
5%
Volvo s60
2
9%
Chevrolet Captiva
3
14%
Honda Accord
6
27%
Mazda 6
3
14%
407 sw
2
9%
Razem głosów : 22

06 Cze 2011, 04:38

Na poczatku bralem pod uwage 407sw, pozniej 320d, saab 9-3, accorda, ostatnimi dniami captiva, mazda 6, v50/s40, s60 i jeszcze pewnie cos o czym zapomnialem. Takze przekroj spory...

Nie ukrywam ze wizualnie najbardziej podoba mi sie chyba volvo w sedanie, chociaz kufry maja male a kombi bardziej funkcjonalne ale troche odstraszaja silniki z renault. Na duzego diesla od volvo chyba mnie nie stac :)
Nie moze to byc auto strasznie drogie w utrzymaniu i chcialbym zeby palilo tyle zeby serce mnie nie bolalo... ide spac bo chyba przez to ze zarywam noce na poszukiwaniach chyba mnie boli. :/
Juz mam dosyc szukania na wlasna reke, dlatego zwracam sie z prosba.
Prosze o wskazowki.. Moga byc przykladowe, wiarygodne linki z ofertami jezeli ktos ma ochote pomoc i czuje ze ma dobre checi aby sensownie podpowiedziec.
Z pelnym szacunkiem, pozdrawiam.
Jutro rozgladam sie tez za rowerem, ten trudniej dostac krecony.
mieszko2005
Nowicjusz

Miejscowość: Kolobrzeg

06 Cze 2011, 08:52

Ciekawe auta podałes to decyzja moze byc trudna wybierz ten co wizualnie najbardziej Ci sie podoba
Jezeli chodzi o volvo kto Ci powiedział ze ma silniki renault?
V50 mam w domu 2,0 diesel'a przez 2 lata brak problemow wiec jak znajdziesz zadbany egzemplarz bedziesz zadowolony :)
S60 tutaj wybralbym silnik 2,4D najlepsze silniki jakie wydalo volvo ten model wg mnie jest najładniejszy z wszystkich aut tej marki
BMW 3 na e46 troche duzo (a znalaezienie dobrego egzemplarza graniczy z cudem) a na e90 wydaje mi sie troche za mało wiec chyba trzeba odpuscic
Accord jezdze nim i jak narazie jestem b. zadowolony brak jakichkolwiek problemow ale mam go dopiero okolo 2 mieciecy generalnei auta te maja bardzo dobra opinie
Mazda 6 wydaje sie tez rownie dobrym wyborem co accord sa bardzo zblizone do siebie
407 nie mam o tym aucie zdania wiec nie bede nic pisal
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: rzeszow
Auto: Honda accord VII

06 Cze 2011, 10:45

Dzieki Biedrona. Dodalbym jeszcze Superba do tej listy powyzej, ale nie moge juz chyba edyutowac... :/
mieszko2005
Nowicjusz

06 Cze 2011, 11:35

mieszko2005, auto ma być w diesel'u czy bierzesz pod uwagę PB+LPG?
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

06 Cze 2011, 21:32

sorry.. forda
slyszalem ze 2.0 136km najlepszy
wlasnie wolalbym chyba benzyne
kompletnie jestem zalamany, jezdze po tych komisach przegladam ten internet i nie wiem na co sie zdecydowac :((((( a chcialbym kupic niebawem

ja to najchetniejj chcialbym chyba suva, kombi, kabrioleta :D

[ Dodano: 7 Czerwiec 2011, 07:04 ]
Zapraszam do ankiety, ewentualnie innych propozycji...
mieszko2005
Nowicjusz

07 Cze 2011, 16:54

jezeli podoba sie mondeo mozesz smialo kupic 2.0 benz (145KM) ten silnik bardzo dobrze pracuje na LPG.
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wiosna i więcej jednośladów na drogach
    Wiosenna pogoda sprzyja poruszaniu się po mieście jednośladem. Wyższe temperatury i słoneczna aura sprawiły, że na drogach można spotkać coraz więcej rowerzystów i motocyklistów. Dla kierowców czterech ...

07 Cze 2011, 22:49

forda w sensie volvo, a swoja droga mondeo mi sie nawet podoba, ale chyba jednak volvo bardziej, ma swoj styl...

przegladam mondeo :)

volvo co drugie krecone i parkowane na kanapke we Wloszech.. szyneczka musi dotykac chlebka ;) a takiego nie chce

nie znam sie specjalnie na autach, ma mi sie przede wszystkim podobac i prezentowac, jestem wzrokowcem i to moze mnie zbubic... byc w miare niedrogie w eksploatacji, nieduzo palic, pojemny bagaznik i nie zamulony, fajnie gdyby mial szyberdach lub szklany, nie podobaja mi sie np skorzane fotele, nie widze przyjemnosci z klejacych sie do nog i plecow skor w upale

najlepiej czarny, lub jakis ladny ciemny lakier
prosze o podpowiedzi, ewentualne linki dla sugestii, nie mam jeszcze 30stki jezeli to cos pomoze

pozdrawiam
mieszko2005
Nowicjusz

08 Cze 2011, 22:44

A nie myslales o oplu vectrze C w wersji z 150KM silnikiem?? Oszczedne, dosc ladnie wyglada, dobre przyspieszenie, wersja cosmo jest juz co podzialac.. awaryjnosc jak w kazdych, jeden jezdzi 10 lat bez napraw drugi co roku cos robi, to loteria, ogolnie ludzie nie narzekaja.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Osobiscie szukam takimi samymi kryteriami jak Ty i w tej samej kwocie i wiem jak ciezko jest cos znalesc:)
;]
karniak76e76e
Nowicjusz

Miejscowość: Somewhere

09 Cze 2011, 00:00

CAlkiem nieglupi. Teraz to ja mysle o SsangYoung'u :/

Znam chlopaka z Sokolowa ktora sam pare lat ciagnie auta i rowery z Niemiec, Holandii i Belgii. Jak interesuje Cie ten konkretny model moge podpytac o sprzedawcy na pewno cos wie...
mieszko2005
Nowicjusz

09 Cze 2011, 01:10

Interesuje mnie taka vectra. ale nie ten konkretny model, strzeliłem pierwszy lepszy by Ci pokazac:) (nie zdzierżyłbym tej sraczkowaterej tapicerki i psełdodrewna:/). Ogolnie nastawiam sie własnie na Opla Vectre i Toyote Avensis fajnie jakby się trafiłby z max wyposazeniem tylko bez skóry, ewentualnie tylko na bokach;]
;]
karniak76e76e
Nowicjusz

Miejscowość: Somewhere

09 Cze 2011, 01:24

Przypomnialem sobie wlasnie :D

na poczatku bralem jeszcze pod uwage
A3 1.9 Sportback i
B180/200 2.0
ale nie moglem znalezc ladnego z nieduzym przebiegiem
mieszko2005
Nowicjusz

09 Cze 2011, 10:19

jak ma byc maly przbiego to w gre wchodza tylko krajowe
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Cze 2011, 14:29

CO MYSLISZ O PRZEJSIU NA GAZ PRZY 2.0 155KM? CZY LEPIEJ DIESEL 2.2 140KM?
WIEM ZE JUZ GDZIES TAM BYL PORUSZANY TEMAT I ZABIERALES GLOS, ALE JAKIE JEST TERAZ TWOJE ZDANIE Z PERSPEKTYWY CZASU?

TY MASZ 155? CZIPOWANY DIESEL?
mieszko2005
Nowicjusz

09 Cze 2011, 22:56

ja mam benz 155 KM silnik jak najbardziej moze pracować z instalacja LPG tylko nalezy to zrobic dobrze a dobrze nie koniecznie znaczy tanio cena przyzwoitej instalacji to 3000 PLN, diesel hondy tez jest udana konstrukcja i bardzo cicha jak na ten rodzaj silnika. Ja osobiscie nadal kupil bym PB i myslal o zalozeniu gazu. Ale jezeli chcesz miec lepsze przyspiesznie to zastanow sie nad dieslem lub 2,4 PB; 2,4 duzo wiecej nie pali od 2.0 gdzy ma skrzynei 6 (2,0 wszystkiem maja 5) ktora pozwala na szybsza jazde przy nizszych obrotach silnka co skuttkuje mniejszym zuzyciem paliwa
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

10 Cze 2011, 00:47

a co myslisz o tym? :)
gaz

[ Dodano: 10 Czerwiec 2011, 00:57 ]
i
:D

na tego mnie nie stac teraz :(((
mieszko2005
Nowicjusz