Kolizja/wypadek

31 Paź 2009, 09:46

Witam,
Mam pytanie nie mam AC, jedynie OC. Miałem kolizje wktórej, sprawca wypadku nie przyznał się do winy. Czekam na rozprawe w sądzie w tej sytuacji powinienen udać się do ubezpieczyciela OC i wycenić straty czy czekać na decyzje wyroku? i po niej udać się do ubezpieczyciela.
peter900
Nowicjusz

Miejscowość: białystok

31 Paź 2009, 12:31

peter900 napisał(a):Witam,
Mam pytanie nie mam AC, jedynie OC. Miałem kolizje wktórej, sprawca wypadku nie przyznał się do winy. Czekam na rozprawe w sądzie w tej sytuacji powinienen udać się do ubezpieczyciela OC i wycenić straty czy czekać na decyzje wyroku? i po niej udać się do ubezpieczyciela.

Twoje szkody pokrywane są z OC sprawcy wypadku. Czyli jeżeli sprawcą była ta druga osoba to z jej OC. Jeżeli ta osoba nie przyznaje się do winy, to trzeba poczekać aż winnego wskaże sąd.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Lis 2009, 20:07

Jedziesz do ubezpieczalni mówisz jaka jest sprawa i z ubezpieczalni przyjeżdża rzeczoznawca robi protokół i wycenia szkodę. I możesz już sobie naprawić samochód jak wygrasz sprawę w sądzie to ta wycena i protokół od ubezpieczyciela jest podstawą do zwrócenia kosztów naprawy.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Rapid - nowy wymiar Skody
    SKODA Rapid stanowić będzie nowy wyznacznik dla wszystkich samochodów marki pod względem ponadczasowego designu oraz przestronności wnętrza. SKODA Rapid to pojazd idealnie uzupełniający dotychczasową gamę modeli, wpasowując ...