Kombi do 55 tys.

14 Lis 2014, 13:06

witam

Szukam kombi do 55 tys., nie starsze niż 2011r., nie chce żeby za dużo palił, ponieważ będę dojeżdżał nim również do pracy (około 35 km w jedną stronę).

Czy ktoś może polecić mi coś fajnego i dobrego?
krzy
Nowicjusz

Auto: nie mam

14 Lis 2014, 22:56

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Polecałem to auto, więc polecę jeszcze raz, a co. :)
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

14 Lis 2014, 23:08

Jeśli nie starsze niż 2011 (według mnie głupie kryterium) to będzie to pewnie powiększone do kombii auto segmentu c. Ja myślałbym nad focusem, ewentualnie ceed'em, może jeszcze astrą. Wszystko w benzynie. Jakbyś zszedł z rocznika na 2009/2008 to najfajniejszą propozycją będzie accord 2.4 plus lpg ze względu na bezawaryjność, mondeo 2.5- tu prowadzenie najlepsze praktycznie w klasie, możliwość lpg. A, jeśli jednak nowszy to propozycją z segment d będzie laguna. Gorsza troszkę od mondeo i accorda ale niedoceniona i tania tylko przez to że francuz. A i wszystkie te propozycje biją na głowę avensisa w którym poczujesz się jak prawdziwy emeryt i który niczym się nie wyróżnia
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

14 Lis 2014, 23:14

Ode mnie jeszcze Mazda 6 z 2.0 benzyną oraz Cruze 1.8 140KM
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

15 Lis 2014, 21:00

ja bym celował w Cee'da albo i30 z wyprzedaży lub demo
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Wielofunkcyjny SUV kompaktowy - SsangYong XLV
    W odpowiedzi na wzrost rynku kompaktowych SUV-ów SsangYong wypuścił w 2015 r. Tivoli, pierwszy swój mały SUV, który natychmiast stał się jej najbardziej popularnym nowym modelem. W ostatnim roku wyprodukowano ...