REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Niestety nowoczesne diesle są bardziej problematyczne.Glowina2020 napisał(a):Czy przebiegi w tych nowoczesnych TDI to też tak jak za dawnych lat 200 tys to tyle co nic?
Ja bym tu szukał jakiejś fajnej benzyny.Glowina2020 napisał(a):poszukuje auta na dojazdy do pracy ok 20 km, do tego raz w tygodniu 150 km do domu rodzinnego.
Musi to być koniecznie VAG?Glowina2020 napisał(a):Więc Golf VII chodzi mi po głowie, albo Octavia III, na Audi A3 budżet zbyt mały chyba?
Co byś powiedział na Hondę Civic IX 1.8? Innym ciekawym samochodem będzie Mini Cooper. Dobrym wyborem była by też Astra K 1.4T ale to już mniej ciekawe auto od pozostałych dwóch.Glowina2020 napisał(a):do tego coś fajnie wyglądającego no i raczej klasa starego A3 czyli kompaktowa
Glowina2020 napisał(a):Nie musi być VAG ale litości Astra w środku mega tandeta, tipo podobnie, do tego ponoć słabo jedzie 1,4T w Astrze.
Dlatego Golf bo jest fajny wewnątrz, nowoczesny i silniki tsi mega oszczędne podobno 8/100 takie 1,4 spala.
Glowina2020 napisał(a):A 2,0 TDI wydaje mi się też trwałe czy się myle?
Glowina2020 napisał(a):Ojciec kumpla prowadzi biznes ma Octavię z tym silnikiem już 250 tys przebiegu i sobie chwali. Czyli powinno dobrze się sprawować czy nie?
Wiele razy, np kumpela narzekała na Peugota (nie pamiętam jaki to był 307?..) teraz ma Toyote Yaris i sobie chwali.Invi napisał(a):Ile razy w życiu, w tym kraju, spotkałeś się z kimś kto otwarcie narzeka na swoje auto?
Glowina2020 napisał(a):A do Golfa nie mogę gazu założyć? chyba tez mogę? z tego co wiem to tylko w Tipo raczej bedzie zwykły wtrysk zgadza się?
Poza tym zobacz sobie na wnętrza aut, Golf - współczesne, Astra, Tipo jak 2007 rok, dla mnie kasa którą posiadam jest taka że jestem wstanie coś lepszego kupić niż auta pokroju Astry które nie urywają tyłka środkiem, konsolą, plastikami.
Astra na zewnątrz może ładna ale wewnątrz
I to nie chodzi o narracje tylko mam oczy, jak Tobie się podobają auta które wyglądają w środku jakbyśmy mieli zeszłą dekadę to spoko.
Invi napisał(a):LPG w golfie z wtryskiem bezposrednim opłaca się akurat bardzo średnio.
Bartolekk napisał(a):Czyli ok 20 tys rocznie, czyli to nie jest wcale jakoś super potężny przebieg
Bartolekk napisał(a):Poza tym nie wiadomo te dojazdy do pracy jakimi drogami są bo jak 20 km nawet w 1 str z czego 10 km w korkach to fajnie będzie miał taki diesel