Ktore auto wybrac???? HONDA HRV, Qudi q3, q5, Hyundai Tucson

Dzisiaj, 19:18

Przymierzam sie do kupna auta, budzet do 10tys funtow, mieszkam w Anglii, Rozwazam Audi q3, Audi Q5 roczniki 2013-2015 lub Honde HRV 2015-1018. Do tej pory mialem Honde Civic i jestem mega zadowolony dlatego rozwazamy kolejną honde. Ale to ma byc tez auto na trase do Polski, full załadowowany, bagaznik dodatkowy na dachu i obawiam sie, ze silnik w tych HRV 1.5 w benzynie moze nie byc wystarczajacy mocny. Audi z kolei ma 2.0 ale sa zdecydowanie drozsze od Hondy czy Hyundaia. Hyundai to silnik 1.6. Za Audi trzeba zaplacic 10tys funtow z przebiegiem 70-90tys mil. Honde kupie za 8-10 ale roczniki 2016-2017 i mniejszy przebieg 50-70tys, Hyundai natomiast 7-9tys w zaleznosci od wyposazenia, z przebiegiem podobnym do Hondy. Nie znam sie zupelnie na samochodach. Dzis bylismy ogladac Honde i w porownaniu z Civiciem wydaje sie slabsza wiec nie wiem jak sobie poradzi taki silnik na autostradzie na dluzszym dystansie. Potem mialem umowione ładne Audi Q5 - ale klient wzial zanim dojechalem. Audi bylo sprowadzone z Japonii. Co doradzicie ?
kosmal
Obserwowany

Dzisiaj, 19:58

Parę lat temu przymierzałem się do Hondy HRV(1,5 130KM) i przyznam szczerze, że mnie nie zachwyciła- głośna, ciasna i droga. Za podobną kasę dostałem ofertę na Outlandera, który jest autem o klasę wyżej. HRV do miasta jeszcze ujdzie, w trasie hałas może być zbyt uciążliwy.
Tucson jest i cichszy i przestronniejszy.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

42 minuty temu

Q3 jest bardzo ciasne w środku, w porównaniu do Civica będzie to spory downgrade (byłby takowy nawet w porównaniu do mniejszego Jazza)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczniej bez śmieci na drodze
    Na drodze można spotkać różne przedmioty i przeszkody - od rozlanego oleju, kawałków opon, kołpaków, przez puszki, plastikowe torby, aż po szkło czy nawet meble. Takie niemiłe niespodzianki mogą spowodować ...
    Hamowanie awaryjnie na zakręcie
    Jak hamować awaryjnie na łuku? Prawidłowe pokonanie zakrętu wymaga od kierowcy oceny stanu nawierzchni, dobrania optymalnej prędkości oraz obrania odpowiedniego toru jazdy. Łuk jest niebezpiecznym miejscem hamowania awaryjnego, ...