Usunięcie "białych rys" na tapicerce domowych sposobem?

Dzisiaj, 17:26

Hej,

istnieje jakiś prosty, domowy sposób na usunięcie załączonych do postu "rys"? Są one białe i nie idzie tego umyć, więc zapewne poprzedni właściciel musiał czymś to zrobić.

Jestem przekonany że profesjonalny warsztat zrobiłby to na luzie, ale pewnie za kilka set zł.. Ktoś zna jakieś fajne sposoby? Nie jest to mocno widoczne, ale jeżeli mogę to sam usunąć bawiąc się w jakieś polerowanie to chętnie bym spróbował.

Jedyny minus, że powierzchnia jest chropowata więc nawet jakbym usunął to, to nadal będę miał problem aby wypełnić to podobnym wzorem..

Pozdrawiam.
xaoo
Nowicjusz

Zdjęcia: 2

Dzisiaj, 18:41

Umyj dokładnie i nałóż aerospace 303 albo coś w tym stylu to się zgubi
rupertpumpkin
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: AR Giulietta
Silnik: 1.4 T-Jet 120km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

Dzisiaj, 20:45

Masz na myśli ten preparat?
https://detailingstore.pl/zabezpieczeni ... 03072.html

Rozumiem że nie zniszczy, ani nie zostawi plam?

EDIT: Trochę poczytałem i zamówiłem. Zobaczymy co to jest, ale szczerzę wątpię że usunie te białe ślady.
xaoo
Nowicjusz

Zdjęcia: 2

36 minut temu

Nic się nie stanie. Można używać do wszystkich tworzyw do zabezpieczenia i zostawia taki matowy wygląd więc powinno mocno zredukowac te rysy
rupertpumpkin
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: AR Giulietta
Silnik: 1.4 T-Jet 120km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przymrozki, mokre liście i oślepiające niskie słońce
    Przymrozki, mokre liście i oślepiające niskie słońce to jesienne pułapki pogody, które zwiększają niebezpieczeństwo kolizji. Trenerzy Szkoły Jazdy Renault przypominają jak prowadzić samochód w takich warunkach. ...