Którego z Civiców wybrać?

13 Mar 2009, 19:48

Witam ma dwa autka do wyboru

1.[link do oferty na Allegro wygasł]

2.[link do oferty na Allegro wygasł]

Proszę o opinie tych dwóch aut i którego najlepiej wybrać!!
dexrer
Nowicjusz

13 Mar 2009, 19:59

obydwa auta były bite.i jakos nie wie wygladaja za ciekawie jak na moje oko.musialbys pojechac dokladnie ogladnac te samochody, gdzie były walniete itp.i najlepiej udać sie na ogledziny u mechanika.wtedy bedziesz mial jasnosc czy ci jeszcze posluzy kilka lat ten samochód.bo ogolnie civic V gen. to super autka, szczególnie jako pierwsze auto dla mlodego kierowcy, sa malo awaryjne jak to japończyki i mozna nimi robic spore przebiegi
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

13 Mar 2009, 20:17

Na co mam dokładnie patrzeć?? Trudno znaleźć samochód z takimi latami nie bitego!! I czemu one nie wyglądają zbyt ciekawie?
dexrer
Nowicjusz

13 Mar 2009, 20:21

to jest tylko moje zdanie takie wyrażone na pierwszy rzut oka.byc moze w realu wygladaja ładniej.sprawdz czy wszystkie czescie sa tego samego koloru,zobacz przerwy miedzy elementami czy są równe,sprawdz wszystkie szyby czy mają oznaczenie z ta sama datą,jesli jedna jest nowsza niz wszystkie to juz wiadomo ze szyba byla wymienia,jesli dwie to prawdopodobnie z tej storny auto dostało.a najlepiej wybeirz ktore bardziej Ci sie podoba, zabierz je do mechanika zaplac 50 zł i on ci powie czy ten samochod bedzie ci sluzyl przez kilka kolejnych lat.
matttias1234
Zaawansowany

13 Mar 2009, 20:32

Mam w rodzinie mechanika i on by ze mną pojechał zobaczyć te samochody!!Chodzi mi o to żeby nie kupić jakiegoś gówna!! I jak kupie jakis samochód to zostanie mi jeszcze 1500zl na jego naprawy!!
dexrer
Nowicjusz

13 Mar 2009, 20:42

niekoniecznie te 1,5k pojdzie na naprawy.pamietaj że przy kupnie samochodu należy zmienić plyny i olej oraz czesci ktore sie szybko zużywają czyli takie ktore standardowo wymienia sie przy przegladach.
matttias1234
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

III runda NIGHT POWER 2013 GP w Łomży / relacja
    Kolejna impreza z cyklu NIGHT POWER 2013 Grand Prix za nami. Nawet deszcz nie zniechęcił fanów wysokooktanowej adrenaliny. Kiedy tylko ulica wyschła pierwsze auta stanęły na linii startu. 10 sierpnia na ulicy Spokojnej ...

13 Mar 2009, 20:44

to co mam wymienic?? i jaka bedzie tego cena?
dexrer
Nowicjusz

13 Mar 2009, 20:54

płyny,olej,filtry, świece,elementy zawieszenia,tarcze i klocki hamulcowe.glownie te rzeczy.a ceny nie sa wygorowane.ale masz wujka mechanika wiec powie ci ile to kosztuje.albo sprawdz sobie w internecie.
matttias1234
Zaawansowany

14 Mar 2009, 09:40

mowisz o przerwach miedzy czesciami... przeciez z gory jest powiedziane ze nie sa "nie bite" wiec tym samym przerw nie trzeba sprawdzac zeby wiedziec ze nie sa prawidlowe...
cayman9
Początkujący

14 Mar 2009, 09:48

Nie ma co gadać, nikt nie sprzedaje zadbanego civica za 3 tysiące.
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

14 Mar 2009, 09:54

cayman9 no okey zgadzam sie.wziołem to pod uwage.ale chodziło mi o to że bedzie miał wtedy mniej wiecej rozeznanie z której strony samochód dostał.
matttias1234
Zaawansowany

14 Mar 2009, 11:09

z tych dwuch wybralem ten pierwszy czarny!! Mam pytanie czy oplaca sie mi go kupic??
dexrer
Nowicjusz

14 Mar 2009, 11:19

ale nie możemy stwierdzic czy się opłaca.mowie ci ze trzeba auto wziasc na warsztat i dokladnie zobaczyc czy nie okaże sie że za kilkanascie dni bedziesz musiałł wymieniac pół samochodu.
matttias1234
Zaawansowany

15 Mar 2009, 21:00

jedno i drugie jakos podejrzanie wygladaja i ta cena czarnego bym nie wział napewno juz po obejrzeniu srodka mowie nie kierownica i takie detale a niebieska do zastanowienia
NiEzBaDaNe Są WyRoKi BoSkIe
lukaszek1232
Nowicjusz

Miejscowość: Łowicz

15 Mar 2009, 21:13

Ten czarny na 100% przód klepany niebieski nie wygląda na bitego toteż na warsztat z nim koniecznie przed zakupem radzę się wybrać.
stasiowski121