Ktory z 3 aut

16 Sie 2009, 10:23

Witam. Mam na oku trzy samochody i nie wiem ktory wybrać mianowicie jest to golf iv z 99 , peugeot 206 z 2000 i reno laguna z 99 wszystkie te samochody sa w granicach do 13tys i mam pytanie ktory wybrać samochod 5 dzwiowy do niezbyt częstej jazdy ktory polecacie
michael_004
Początkujący

Miejscowość: Nikad

16 Sie 2009, 10:31

różnie to z tymi francuzami bywa ;) raczej nie są na szczytach bezawaryjności...
ja bym polecił golfa
no i najlepiej wygląda z tych wg mnie ; )
bart-BMW-hezz93
Początkujący

Miejscowość: podlaskie

16 Sie 2009, 10:57

Michael wszystko pięknie ale nie podałeś wersji silnikowych tych bryczek gdyż np.Golf IV autko dobre w pewnej wersji silnikowej może zamienić się w autko dostateczne!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Sie 2009, 11:09

A w jakies wersji silnika jest dobre?
michael_004
Początkujący

16 Sie 2009, 11:56

Bardzo dobry silnik benzynowy w Golfie to 1.6,niezawodny i bardzo trwały(jedynie problemy z zaworem recyrkulacji spalin),zużycie paliwa 10.5/5.9/7.6 l 100km.Diesli reklamować chyba nie potrzeba, unikaj tylko aut po chiptuningu jak ognia, do tego piekielnego! :!: :evil:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

16 Sie 2009, 12:15

Laguna z 99 roku jest dobra, tylko niektóre z pierwszych miały problemy z awaryjnością ale II i III generacja to bardzo udane auta. Co do I generacji to musisz dokładnie ją przetestować i oglądnąć najlepiej ze specjalistą.

Drugiego francuza czyli 206 odradzam.

Golfik jeżeli jest tylko zadbany bierz!
Orzeszek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Malopolska

16 Sie 2009, 12:25

z tego co pamietam z tego forum to wlasnie Laguna II generacji sie czesto psuje (uklad elektryczny),zreszta polecam stronke auto centrum duzo opini uzytkownikow i napewno cos sie dowiesz
[link do autocentrum.pl wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Sie 2009, 13:08

Laguna I generacji to udany samochód pod warunkiem ,że auto jest niewyeksploatowane z dużym przebiegiem,L II z pierwszych lat produkcji ja potraktuję milczeniem z powodu awarii wstydliwych wręcz!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

16 Sie 2009, 13:17

Myślę że Lagunę można odrzucić na samym początku......ja nie wiem jak można uważać te autko za dobre, nie od dziś nazywane jest 'królową lawet' a więc coś musi w tym być.
Z tych trzech najkorzystniej wygląda GOLF IV, solidny, niezawodny, ceny części też OK.
Może komfort będzie nie najwyższy, ale peugeota 206 bije na głowę.
Silnik 1.6 benzyna jest dobrym rozwiązaniem, odradzam 1.4 :)
Pozdrawiam :D :roll:
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

16 Sie 2009, 14:54

ja rowniez z tej trojki wybral bym wlasnie Golfa zreszta tego auta nie trzeba zbytnio reklamowac i opisywac :smile:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Sie 2009, 16:31

miszarus napisał(a):Myślę że Lagunę można odrzucić na samym początku......ja nie wiem jak można uważać te autko za dobre, nie od dziś nazywane jest 'królową lawet' a więc coś musi w tym być.
Z tych trzech najkorzystniej wygląda GOLF IV, solidny, niezawodny, ceny części też OK.
Może komfort będzie nie najwyższy, ale peugeota 206 bije na głowę.
Silnik 1.6 benzyna jest dobrym rozwiązaniem, odradzam 1.4 :)
Pozdrawiam :D :roll:
Miszarus trzeba wiedzieć ,którą wersję silnikową Laguny wybrać,gdyż w tym co napisałeś jest tylko prawda tycząca tych wersji silnikowych ,które są niegodne polecenia,Golf IV to nie takie znów cudo ,nie deklasuje Laguny ,zapewniam cię, Golf V-tka jest zdecydowanie lepsza.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

16 Sie 2009, 22:23

Ja sie zastanawiam mam laguna I generacji i tym golfem iv ale widze jeszcze mondeo z 99 co wy na to
michael_004
Początkujący

16 Sie 2009, 22:28

jedno co Ci powiem to nie sugeruj sie tym jak to mowia ze Ford gowno word bo nie ktore Fordy sa naprawde udane
Barol
Awatar użytkownika

17 Sie 2009, 10:51

A jeszcze co do golfa iv to do jakiej ilości kilometrów przebiegu byłby dobry?
michael_004
Początkujący

17 Sie 2009, 11:40

Do pół bańki.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM