Kultowe wozy policyjne

06 Lut 2015, 13:48

Ktoś może interesuje się kultowymi wozami policyjnymi? Pytam w kontekście tej kolekcji - http://www.wozypolicyjne.pl/ - A może ktoś z Was kolekcjonuje już Kultowe Auta PRL-u albo Złotą Kolekcję?
Najchętniej oczywiście chciały człowiek mieć te wszystkie klasyki w garażu, ale i kasy nie ma i miejsca brak, może gdyby tak wygrać w lotka :) dla nas pozostają więc autka w miniaturze, jak zbieracie, to pochwalcie się swoimi kolekcjami, co tam ciekawego macie w gablotkach. Ja zastanawiam się czy nie zacząć zabawy właśnie od radiowozów. Przyjemnie wyglądałyby w pokoju za szybą. Pozdrawiam!
siema34
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 30 08 1983
Auto: Volkswagen Polo
Silnik: 1.9
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

16 Lut 2015, 14:09

Ja kiedyś polubiłem samochodziki zdalnie sterowane, Kupa śmiechu i tyle zabawy.
Spróbuj to dopiero zabawki. Tylko uważaj z terenówkami, łatwo plastiki połamać. A tanie nie są.
frodan
Nowicjusz

Auto: A3

20 Lut 2015, 14:17

Te zdalnie sterowane to zupełnie inna bajka. Wozy Policyjne o których mowa to wiernie odwzorowane modele prawdziwych aut policyjnych służących służbom mundurowym na całym świecie. Spora gratka dla historyków motoryzacji, ale raczej nie do zabawy, tylko do stania na półce :)
siema34
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 30 08 1983
Auto: Volkswagen Polo
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

12 Mar 2015, 22:24

Ja zbierałem kultowe samochody PRL-u.Tylko nie kupowałem ich z gazetą tylko te modele różnych firm.
Fan123
Nowicjusz

Zdjęcia: 20
Auto: Nie mam

24 Cze 2015, 10:11

Podobno po Łodzi jeździ teraz stary niemiecki wóz policyjny - bez koguta, ale z napisem "Polizei". I to jest ponoć legalne, bo symbole nie są współczesne - liczy się już chyba, że to zabytek.
Słyszałam, że pasjonat robił sobie zdjęcia z turystami na Piotrkowskiej.
KasiaMikina
Początkujący

Prawo jazdy: 19 03 1982
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Volvo V40
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1999

24 Cze 2015, 23:34

O proszę, to nie słyszałem o tym, a mieszkam w Łodzi, chętnie bym zobaczył takie cudo..ktoś wie czy można go zobaczyć w jakichś konkretnych okolicach?
pierrot
Obserwowany

Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: skoda fabia
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2000

25 Cze 2015, 11:45

Nie mieszkam w tej chwili w Łodzi, ale siostra mi opowiadała o tym chłopaku - podobno jest dosyć znany w mieście.
Jeździ bez koguta, ale poza tym ma wszystkie emblematy policyjnego wozu - tyle, że oczywiście nieaktualne.
KasiaMikina
Początkujący

Prawo jazdy: 19 03 1982
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Volvo V40
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1999