Kupię Fiat Multipla

20 Maj 2015, 20:03

Bardzo proszę o pomoc. Po długich namyslach zdecydowalam się kupic Multiple. Szukam po różnych stronach internetowych ale nie mogę znaleźć odpowiedniej :o Zależy mi na silniku 1.6 i lpg. Mój budżet to 6000 zł. Jestem ze Śląska. Proszę pomóżcie coś znaleźć :) Pozdrawiam.
Ela
Nowicjusz

Auto: Nie mam

20 Maj 2015, 20:56

Serio Multipla.. :shock:
Ta przyzwoicie wygląda i jest troche doinwestowana.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Maj 2015, 21:12

Barol napisał(a):Ta przyzwoicie wygląda

Barol, nie kłam :mrgreen: przecież to multipla :mrgreen: :lol: :shock: :naughty:
U mnie w okolicy zwykło się mawiać żeby dokładnie garaże zamykać bo ktoś w nocy może multiple podrzucić :mrgreen:

Podobno gdy firmy mają problem z pracownikami wykorzystującymi samochodu służbowe do celów prywatnych to szefostwo zmienia samochody na multiple :D problem szybko znika :D

A tak na poważnie wracając do tematu.
Jeżeli komuś nie przeszkadza brzydota multipli to jest to całkiem praktyczny 6 osobowy samochód. Do tego bardzo tani.
Znałem osobe jeżdżącą multiplą 1.6 ta wersją 103KM, na awarie nie narzekał. Pamiętam tylko, że żalił się na paliwożerność w mieście, ok 10l.
W końcu multiple sprzedał bo nie mógł wytrzymać wiecznych przytyków odnośnie swojego pięknego samochodu :mrgreen:
Ostatnio edytowany przez kirin88 20 Maj 2015, 21:30, edytowano w sumie 2 razy
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

20 Maj 2015, 21:24

Chodziło o stan wizualny bo samo auto to ja pier... :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

20 Maj 2015, 21:46

Delfinek :lol: :lol: :lol:
Takie tam ze Śląska
adrianbokser
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Auto: E32
Silnik: m60b30
Rok produkcji: 1994

20 Maj 2015, 21:47

Dziękuję :) jutro tam zadzwonie :) Multipla jest dla nas najodpowiedniejszym samochodem. Rodzina 2+3 wiec wiesz :naughty: miejsce na foteliki musi być. A i w utrzymaniu chyba tez nie jest droga. Wygląd nie jest dla mniej aż tak ważny :) najważniejsze żebysmy się wszyscy zmiescili, żeby było tanio. Bagażnik tez nie należy do małych. Dla dużej rodziny to odpowiedni samochód. Tak myślę ;)
Ela
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

15 lat sukcesów Toyoty Prius
    15 lat temu została zaprezentowana pierwsza generacja Toyoty Prius, której debiutowi towarzyszyło hasło "w samą porę na 21 wiek". Półtorej dekady później, najlepiej sprzedający się samochód hybrydowy ...

20 Maj 2015, 21:48

Auto praktyczne aż nadto, bezpieczne, dość wygodne. Szkoda że nie masz kasy na polifta, który wygląda zupełnie inaczej z zewnątrz. :ok:
Zdjęcie
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

20 Maj 2015, 21:54

Szkoda, szkoda :) ale nie ma tego złego... :)
Powiem szczerze że trochę boje się tej przestrzeni w samochodzie i tego ze jest taki szeroki ale mam nadzieje ze to tylko kwestia przyzwyczajenia :)
Ela
Nowicjusz

20 Maj 2015, 21:56

Auto rodzinne musi być duże, bezpieczne a nie jakaś Ibiza czy inna Fiesta. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

20 Maj 2015, 22:12

Zgadzam się z Tobą. ;) scenic tez fajny ale ponoc drogi w utrzymaniu. Xara Picasso super :roll: .. Ale nie owijajac w bawełnę.. nie stać mnie ;) :no:
Ela
Nowicjusz

20 Maj 2015, 22:18

Scenic nie jest drogi w utrzymaniu. Do francuza tańsze części niż do niemca :ok: Będzie ciaśniejszy na pewno. Ogólnie jest zbudowany na Megane. Z bolączek to na przykład rdza przy łączeniu progu z nadkolem, podatny na boczne podmuchy wiatru. Nadaje się do LPG, ma dobre wyposażenie, może się podobać. Dość wygodne fotele. Za 6k to polift.
A za 6k ogarniesz Xsare Picasso ale na start będą progi do robienia- to wada tych aut. Często widać z dziurami. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

20 Maj 2015, 22:48

Ela napisał(a):Powiem szczerze że trochę boje się tej przestrzeni w samochodzie i tego ze jest taki szeroki ale mam nadzieje ze to tylko kwestia przyzwyczajenia

Jak najbardziej to kwestia przyzwyczajenia. Kilka godzin za kierownicą i większe gabaryty samochodu nie powinny sprawiać problemu ;) W ogóle multipla nie jest znowu jakaś tam wielka :)
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Rok produkcji: 1995

20 Maj 2015, 22:50

Jak ja uwielbiam te docinki w stosunku do Multipli ... :roll:
Prawda jest taka, że wszyscy najeżdżają i śmieją się z tego auta i jego wyglądu, jednak nie zdając sobie sprawy z jego zalet - mam tutaj na myśli przestronność wnętrza. Jako narzędzie do przewożenia rodzinki spisuje się świetnie, ale co z tego, skoro większość ludzi słucha tego, co mówią sąsiedzi :wink:
Trochę dziwne jest natomiast to, że w naszym codziennym życiu jest mnóstwo brzydkich przedmiotów, a wszyscy uczepili się tego auta. Przykładowo cegły nie są wyjątkowo urodziwe, ale dzięki nim jeden z drugim ma gdzie mieszkać, pracować robić zakupy... czemu nie może być tak w przypadku tego auta? :naughty:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

21 Maj 2015, 06:12

A może zamiast Multipli coś takiego?
lub Renault Scenic?
Barol
Awatar użytkownika

21 Maj 2015, 13:54

Pierwsze ogłoszenie jest juz nieaktualne :( męczące jest szukanie odpowiedniego samochodu :( :(
Ela
Nowicjusz