Kupno samochodu finansowane umową na oklejenie reklamami

05 Maj 2010, 10:03

Drodzy Forumowicze!

Jako, że jestem studentem i nie przelewa mi się zbytnio, a cztery kółka są mi niezbędne, chciałbym zapytać, czy ktoś miał do czynienia z czymś takim jak finansowanie przez agencję reklamową zakupu pojazdu w zamian za udostępnienie go do oklejenia na czas umowny?
Jakie są wasze doświadczenia w jeździe oklejonymi samochodami i współpracą z agencjami reklamowymi? Jakie są warunki takiej współpracy? Gdzie i jak szukać takich ofert?

Pozdrawiam,
DQJ
DonQuijote88
Nowicjusz

Miejscowość: Markowy Zdrój

05 Maj 2010, 11:03

Nie mam w tym kompletnie zadnego doświadczenia ale wydaje mi się że nie ma takiej opcji jedynie ze ty byś kupił za swoje samochód a oni ci płacili za jezdzącą reklame ale chyba kokosów na tym nie ma. Pewnie kilka stów miesięcznie.
Zell
Nowicjusz

Miejscowość: Brodnica

21 Gru 2010, 20:52

Według stron internetowych to działa na zasadzie kredytu - "wykupujesz" samochód z komisu na raty, które spłaca agencja/płaci Ci co miesiąc wysokość rat. W zamian za to Ty dbasz o samochód (czystość) oraz wykręcasz jakieś określone przebiegi (np. 1kkm/m-c). Co jakiś czas masz kontrole liczników.

Hmm... to chyba za fajne jest, żeby było prawdziwe :D Chyba, że np. mamy kredyt w 50 ratach :D
ypsik
Nowicjusz

Miejscowość: B-R-O

05 Lis 2013, 13:21

Witajcie.
Jestem osoba która korzystała z tej opcji i szczerze ODRADZAM OSZUŚCI.
Bierzesz samochód po możliwie podwyższonej kwocie TYLKO Z OKREŚLONEGO KOMISU w kredycie gdzie na dzień dobry jest prowizja banku około 4 tyś do tego kaucja za GPS 3 tyś wliczona w kredyt o której wcześniej Pan Krzysztof Grzymała nawet nie informuje potencjalnych zainteresowanych. A podpisanie umowy kredytowej jest po za bankiem (gdzieś np na mieście).
Po kilku miesiącach szukają pretekstu do wypowiedzenia umowy i zostajesz z wysokim kredytem!
O jakimkolwiek kontakcie tel lub e-mail możesz zapomnieć. A jak już ktoś odbierze tel to rzekomo nic nie wie na ten temat ;/

W razie dodatkowych pytań zapraszam do kontaktu.
[email widoczny po zalogowaniu]
Tygro
Obserwowany

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: VW
Rok produkcji: 2010

14 Sty 2014, 13:40

Tygro z jakiej firmy usług korzystasz? Ja już bardzo długo jeżdżę auto dofinansowaniem i jestem zadowolony. Nie miałem z nimi nigdy żadnego problemu. Ja umowę podpisywałem w moim biurze, ponieważ tak chciałem a kaucja za GPS została mi zwrócona. Ogólnie wszystko działa jak w umowie. Wybrałem samochód, w zamian za dzierżawę powierzchni na reklamę i wyrabiane kilometry dostaje kasę i spłacam kredyt. Mój znajomy też z tego korzysta i też nie ma zastrzeżeń. Dziwne, że pojawiają się takie negatywne opinie.
miko1
Nowicjusz

Auto: mondeo

15 Sty 2014, 00:08

Miko a jaka to firma?
daj namiary
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

30 lat Toyoty Camry w Polsce
    Historia Toyoty Camry w Polsce rozpoczęła się 1987 roku. Przez wiele lat był to flagowy model osobowy w gamie marki, który u progu nowego stulecia został wyparty przez Lexusa. Niewykluczone jednak, że wkrótce ...

16 Sty 2014, 11:33

autodofinansowanie.pl
miko1
Nowicjusz

Auto: mondeo

16 Sty 2014, 15:54

Hej :) Ja też korzystam z programu Auto Dofinansowania. Świetna sprawa! Dobra firma, świadczone usługi są na wysokim poziomie. Duży wybór samochodów, wymagania w sumie małe, bo polegają tylko na stawianiu się na inspekcji i utrzymywaniu samochodu w dobrym stanie. Do kredytu dopłacam bardzo niewiele, bo spłacam go z pieniędzy, które co miesiąc dostaje od autodofinansowania. Polecam każdemu kogo aktualnie nie stać na kupno wymarzonego samochodu :)
ulgan1
Nowicjusz

Auto: Skoda

07 Lut 2014, 11:06

NIE DAJCIE SIE NABRAĆ NA AUTO DOFINANSOWANIE TO OSZUŚCI !!!!! Dlaczego nie dadzą ci auta? Dlaczego możesz brać auto tylko od nich po zawyżonej cenie rynkowej??? Oszustwo polega na tym że bierzesz od nich auto w ich komisie np.fokus warty rynkowo 60 tys oni ci dają za 80 tys + 4000zł prowizja+ komis itp. Potem podpisujesz umowe na reklame że niby będą ci płacić a po 3 miesiącach firma reklamowa niby zrywa z nimi umowe oczywiście otworzona na jakiegoś menela a ty zostajesz z ratą dużą i fokusem który z odsetkami kosztował cie będzie ok 200 tys zł !!!!!!
LUDZIE !!! Opamiętajcie się. Nic w tym kraju nie jest uczciwe.Kazdy chce cie wydymać.!!!!!!! :cry:
damato
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 07 2007
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: audi
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + CNG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2009

07 Lut 2014, 11:10

Jak firma relkamowa tyle płaci to dlaczego nie dają ogłoszenia dla ludzi którzy mają własne auto???
Przecież kazdy by się zgodził aby płacono im za reklame na ich aucie .Przestańcie oszukiwać ludzi !!!
damato
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 07 2007
Przebieg/rok: 2tys. km
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + CNG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2009

07 Lut 2014, 12:20

Hmm z tego co mi wiadomo, może to być Twój prywatny samochód. Ja osobiście jeżdżę samochodem kupionym od nich, współpracuję już jakiś czas, trochę ponad rok i jest ok. Ale mój znajomy (który zresztą polecił mi ten program) jeździ swoim własnym autem obklejonym reklamą. Chodzi o to, że samochód musi spełniać ich wymagania, być nowy, mieć odpowiedni kolor itd.
lukaso
Nowicjusz

27 Lut 2015, 12:32

Ciekawą propozycję ma J&J Group. Program "600 za 600"- również bez zbędnych formalności i samochody nie są drogie, a całkiem dobrej jakości w stosunku do ceny, sporo ekonomicznych aut typu skoda fabia diesel, opel corsa. Za reklamę płatne 600 zł co miesiąc. Mnie wystarcza na sfinansowanie całej raty.
Malz85
Nowicjusz

Auto: Skoda Fabia 1.2
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna