Kupno samochodu z ważnym oc

21 Lut 2012, 23:45

Witam.
W styczniu tego roku odebrałem prawko. Jak każdy wie ubezpiecznie dla młodych kierowców jest bardzo drogie. Od rodziny mam dostać mój pierwszy samochód i teraz zaczynam szukać sposobów aby jak najmniej płacić za oc. Pewniakiem jest to, że zarejsetruje auto na kuzyna i siebie. Jedyną wadą tego rozwiązania jest to, że w razie kolizji kuzyn straciłby zniżki. Wpadłem dzisiaj na pomysł aby kupić to auto z ważnym przez rok ubezpieczniem. Czyli osoba z rodziny, która posiada teraz ten samochód wykupiłaby ubezpiecznie na cały rok. Kilka dni później ja bym kupił to auto z tym oc. Wtedy w razie kolizji ja bym dostał po d..., a oc nie kosztowałoby tyle ile ten samochód. Co o tym myślicie? Wiem, że byłoby to rozwiązanie tylko na rok ale chce się się przekonać jak wygląda utrzymanie takiego auta itp.
roxer93
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 01 2012

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jakie samochody mają 6 biegów w benzynie i manualu?
    Jakie samochody mają 6 biegową skrzynię w benzynie? Skrzynia biegów musi być manualna (6 biegów do przodu + wsteczny). Możemy wziąć pod uwagę wszystkie auta, ale generalnie chodzi tu o wszystkie samochody.