Laguna 2 1.9 DCI czerowna kontrolka mruga..

11 Sty 2012, 19:49

Witam.

Mam problem z Renia taki..

przed wczoraj brat jechał mi zatankować auto i nie dojechał.. brakło paliwa.. dolałem 5 litrów ropy, papką doprowadziłem paliwo do filtra odpalil wszystko ok! ale.. zaczęła mrugać kontrolka silnika i napis stop. może być nadal nie odpowietrzony układ paliwowy?
kolasek
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 04 2007
Auto: Laguna 2 1.9 DCI

11 Sty 2012, 21:40

Jak jezdzi, to znaczy ze sie odpowietrzyl, zeby nie wrozyc z fusow podjedz do warsztatu i odczytaj kod bledu.

Jezdzenie na rezerwie do samego konca, jest bardzo glupie... pompa paliwa potrafi przez filtr paliwa przeciagnac syf z dna zbiornika, a wtedy masz po wtryskiwaczach. Nie mowie ze masz cos wtryskwiaczami odraz, ten check moze byc zwiazane z zupelnie czyms innym, a to ze akurat teraz ci sie zapalil moze nie byc zwiazane z tym ze paliwo sie skonczylo.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

30 lat minęło... Renault Safrane
    Odkąd Renault Safrane pojawiło się na rynku, zastępując Renault 25 minęło już ponad 30 lat. Samochód po raz pierwszy został zaprezentowany na salonie w Genewie w 1992 roku. Renault Safrane było produkowane przez 8 ...
    Kierowcy groźniejsi od piorunów w czasie burzy
    W czasie burzy wielu kierowców najbardziej obawia się wyładowań elektrycznych, choć tak naprawdę dużo większe zagrożenie stanowią nieprzewidywalne zachowania innych uczestników ruchu oraz kiepska widoczność, ...