Laguna 95r poj 2.0 8v problem

01 Lis 2011, 20:01

Witam.Mam nastepujacy problem po przekreceniu kluczyka nie slychac zadnego klikniecia zaworow gazu,zawory dopiero puszczaja gaz jak krece rozrusznikiem co jest dosc klopotliwe bo trzeba troche pokrecis zeby odpalil [reduktor lovato instalacja 1 geberacji bez silniczka krokowego].Czytalem gdzies ze to moze byc jakas mosiezna srobka zle wyregulowana .Auto na gazie pracuje w miare dobrze
MECZU
Nowicjusz

04 Lis 2011, 17:41

Jaki masz przełącznik gazowy?
Czy wiesz, że większości samochodów nie powinno odpalać się na gazie?
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

04 Lis 2011, 20:50

jakim mam przelacznik dokladnie nazwe to nic na nim nie pisze ale ma 3 pozycje przelaczania z lewej jest r puzniej nic nie pisze i po prawej b auto odpala tylko w pozycji przelacznika srodek na denzynie nie chodzi bo najprawdopodobniej chodzi na paliwie i na gazie jednoczesnie a skod to wiem do gdy jest paliwo a auto pracuje na gazie do sie zalewa tak jakby zla mieszanka byla czy cos innego ,gdy rozlacze pompe zaczyna na gazie pracowac ale ciezko odpala
MECZU
Nowicjusz

07 Lis 2011, 23:19

Ten przełacznik tak działa - czyli odpalasz na gazie ale zawory otwieraja sie po odczycie prędkosci obrotowej. Należy doprowadzic do sytuacji abyś mógł odpalać samochód na benzynie, rozgrzewać i przełaczać na gaz.
Migaz
Zaawansowany

10 Lis 2011, 19:04

w tyn wlasnie jest problem bo jak odpalam auto na benzynie to chodzi na gazie i na paliwie jednoczesnie i sie zalewa narazie mam odlaczona pompe i tylko na gazie chodzi ,Czemu nie przelacza nie wiem.przelacznik ma 3 pozycje z lewej strony pisze R powinna sie swiecic czerwona dioda a nic sie nie swieci ,pozycja srodek miga dioda zielono czerwona i prawo RG swieci po przelaczeniu na zielono .Odpalam auto tylko w pozycji srodek tylko na gazie z wielkim bolem
MECZU
Nowicjusz

11 Lis 2011, 00:31

Paliwo jest zawsze pobierane do smarowania poniewaz gaz wysusza caly uklad a wiec paliwo zawsze ci bedzie pobieral ale w malych ilosciach a sprubuj przeczyscic przepustnice do gazu moze to pomoze pozdrawiam
kawka8891
Nowicjusz

Auto: Renaul Laguna combi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochód wyścigowy niejedno ma imię
    Samochody wyścigowe to bardzo pojemna kategoria. Mamy w końcu otwarte auta Formuły 1, zaawansowane prototypy startujące w wyścigu Le Mans 24h czy konstrukcje bazujące na modelach, które znajdziemy w zwykłych salonach ...

11 Lis 2011, 11:12

jest czysta.zauwazylem rowniez ze instalacja gazowa nia jest wogole podlaczona do akumulatora tylko do cewki ktora jest na przegrodzie silnika i po przekreniu kluczyka do zaworow wogule nie idzie zasilanie
MECZU
Nowicjusz

13 Lis 2011, 20:33

kawka8891 co ty piszesz! jakie wysuszanie? jakie smarowanie? :roll: Wygląda na to że jest uszkodzony jest przełącznik który w chwili przejścia na gaz nie odłącza wtrysku i tyle. Pojedź do gazownika. Diagnoza tego układu to 5-10 minut a naprawa do 120 zł.
Migaz
Zaawansowany