Lampy Audi a4, b6

30 Paź 2019, 19:57

Witam, posiadam audi a4, b6 z 2002 roku. Mój problem polega na tym ze ostatnio lampy zaczęły bardzo słabo świecić co utrudnia jazdę. Dodaje zdjęcie w załączniku i moje pytanie brzmi: czy to kwestia kupienia żarówki na stacji i montażu, czy problem leży gdzie indziej. Pozdrawiam
BartekDD
Obserwowany

30 Paź 2019, 22:51

No ale Tobie nie świecą światła mijania....
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

31 Paź 2019, 15:01

Tak jak napisał @Kao to są świata drogowe czyli tzw. długie. Nie widać żeby świeciły światła mijania i pozycyjne.

Czy z tyłu pozycje ci się świecą?

Sprawdź w pierwszej kolejności bezpieczniki.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

01 Lis 2019, 15:45

Podejrzewam, że są to pseudo dzienne, bo jak na drogowe to słabiutko świecą no i jak zauważyliście, nie świecą postojowe. Chyba, że się spaliły.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Lis 2019, 11:27

MotoAlbercik napisał(a):Podejrzewam, że są to pseudo dzienne
Tak może być bo są tacy co zakładali dzienne w światłach drogowych które świeciły wtedy o ileś tam procent słabiej (takie rozwiązanie jest nie legalne). Tylko że po włączeniu pozycji powinny one się wyłączyć a po przekręceniu przełącznika do świateł mijania z przodu powinny zaświecić właściwe światła. Teraz pytanie do autora tematu, w jakiej pozycji był przełącznik od świateł w momencie robienia tego zdjęcia?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wodór receptą na zmiany klimatu
    Do 2050 roku rynek wodoru może osiągnąć poziom 2,5 biliona dolarów, co przełożyłoby się na redukcję rocznej emisji CO2 o 6 gigaton. To 20 procent redukcji koniecznej do tego, aby nie dopuścić do podniesienia się średniej ...
    Filmy szpiegowskie Toyoty Supry z toru Nürburgring
    Szpiegowski film z testów Toyoty Supry na torze Nurburgring. Tył auta przypomina koncepcyjny supersamochód Toyota FT-1. Premiera flagowego auta sportowego Toyoty jest przewidywana na 2018 r., rok po debiucie ...