Landek 1,8 silnik

20 Sie 2012, 19:46

witam wszystkich ,mam problem z silnikiem 1,8b ,przed rokiem wymieniłem uszczelkę po głowicą ,było planowanie głowicy nowe szpilki .niecaly rok było dobrze no i znowu ubytek wody ,woda na jednym z cylindrów.wymieniłem uszczelke ,szpilki ,planowanie głowicy.ale po odpalenie nic sie nie zmieniło,mam dosyć,Mam tego dosyć chcę tam włożyć jakiś silnik disla możę 1,9od golfa lub coś podobnego.Może ktoś to już robił .dzięki za wszystkie porady
marek2555
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1992
Auto: land rover frilander

21 Sie 2012, 17:42

A może trzeba zacząć od zmiany mechanika?
Może zła uszczelka? Po roku jak pamiętam 2001 Rover oficjalnie ogłosił problem z uszczelkami i wypuścili jej nowy model.
Też przerabiałem wymianę uszczelki i jak narazie nic sie nie dzieje. Suchutko, woda jest na miejscu.
była moja mała bestia - Freelander 2002 1.8 petrol
teraz jest Ford S-MAX Titanium
kaskaderr
Początkujący

Miejscowość: Śląskie
Auto: Ford eS-MAks
Silnik: 2.0 145KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

26 Sie 2012, 11:00

Może to nie wina głowicy i uszczelki
Sprawdzałeś blok silnika ?
Co do zmiany silnika to co z napędami ?
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 1999

22 Paź 2012, 12:57

Miałem to samo , w pewnym momencie cała woda poszła do oleju . Po rozebraniu silnika okazało się ze puścił jakiś drobny uszczelnicz pod tłokiem . NIe jestem mechanikiem i nie pamiętam juz dokladnie co to bylo . Po wymianie wyszystko jest ok . Ale faktem jest zmien miechanika .
kostass
Początkujący

Miejscowość: Łódź

11 Cze 2013, 20:39

Witam mam ten sam problem a co to za uszczelniacz i gdzie dokladniej sie znajduje?
dzienis
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 07 1984
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: land rover freelander
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Szukasz samochodu do XXX zł? Przeczytaj koniecznie!
    Jesteś na tym forum pierwszy raz? Szukasz porady co kupić do wybranej przez Ciebie kwoty? Użyj wyszukiwarki! Może znalazła się już odpowiedź na dręczące Ciebie pytanie, a Ty zaoszczędzisz swój czas! Dbaj o forum i ...
    BMW X Coupé 2001
    BMW X Coupé to źródło kreatywnej inspiracji oraz zapowiedź kierunku stylistycznego, który obierze BMW w XXI wieku. Poprzez scalenie elementów coupé oraz auta typu cross-country, koncept ...