Landrover freelander 2,0 2002r

09 Gru 2009, 17:04

chlopaki pomozcie ! bylam zdecydowana kupic freelandera z 2002r w dieslu 2,0 common rail 5d ale teraz nie mam pojecia co robic! znalazl sie zyczliwy facet ktory twierdzi ze te silniki to totalny niewypal psuja sie a koszt naprawy jest b duzy. co robic??? uwielbiam terenowki do tej pory mialam suzuki vitare z 1997r w benzynie 2,0v6 w szerokiej budzie.jezdzilam nia 5 lat i ani raz mnie nie zawiodla za to ja ja tak! sprzedalam ja ! :oops: obecnie mam golfa gtd 4x4 combi ale juz wiem ze to auto nie zda u mnie egzaminu w zimie. jako tako do golfa nie mam zastrzezen jest super ale mam 1 km bardzo stromej gory ok.20% i na dodatek z 2 zakretami ze widac w lusterkach bocznych tylne tabl rej swojego sam. droga jet zadko odsniezana a golfik jest niski i nie poradzi sobie w takich warunkach.podpowiedzcie prosze czy pchac sie w freelandera?czy szukac cos innego.dodam ze mam 3 dzieci i komfort jazdy i przestronnosc tez sie dla mnie licza.pozdrawim i dziekuje za informacje.
magdag
magdag
Nowicjusz

Miejscowość: nowy wisnicz

09 Gru 2009, 22:22

To jest silnik z BMW 3ki dokładnie, one raczej awaryjne nie są, poza tym wersje z silnikiem rovera (2.0td) też nie są awaryjne, jeśli już coś pada to raczej coś z osprzętu. Odnośnie silnika życzliwy pan pierdoły Ci pocisnął, ale jeśli 5 lat jazdy vitarą było bez awaryjne to przy frelku zapomnij o tym :P
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

10 Gru 2009, 11:27

Legion1349 napisał(a):To jest silnik z BMW 3ki dokładnie, one raczej awaryjne nie są, poza tym wersje z silnikiem rovera (2.0td) też nie są awaryjne, jeśli już coś pada to raczej coś z osprzętu. Odnośnie silnika życzliwy pan pierdoły Ci pocisnął, ale jeśli 5 lat jazdy vitarą było bez awaryjne to przy frelku zapomnij o tym :P
dzieki za informacje! no ale nie moge powiedziec ze mnie pocieszyles,najbardziej to ta awaryjnoscia.przy suzuki to tylko bierzace rzeczy byly do roboty;oleje klocki itd i jedynie tarcze musialam kupic nowe a tak to ok.teraz sie zastanawiam czy rzeczywiscie nie zdecydowac sie na grand vitarke z 2000-2002 r pozdrawiam pa :wink:
magdag
magdag
Nowicjusz

Miejscowość: nowy wisnicz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla TE27 (1972–1974)
    To właśnie od niej zaczyna się wielka przygoda Corolli ze sportem. Pod maską lekkiego, ważącego zaledwie 855 kg nadwozia coupe ówczesnej Corolli TE27 zamontowano 115-konny silnik DOHC z Celiki. Ta wersja trafiła do ...