Lanos nie odpala

19 Sty 2010, 15:35

Witam.Panowie pomocy....Posiadam Lanosa 1.5 8v,99r.Wszystko bylo dobrze do momętu asz raz zgasł na wolnych obrotach,i potem to jusz coraz gorzej,i gorzej.W czasie jazdy zaczoł przerywac i gasl.Ale odstal ok 15 minut i znowu jak gdyby nigdy nic bylo ok.I tak cały czas...Teraz przestał wogule odpalac,ale przy kreceniu zachowuje sie tak jak by chciał a niemugł:)i nic...pomocy wymieniłem pompe paliwa,filtr paliwa,cewke zapłonową i jak niepalił tak niepali:(Może ktos wie mniej wiecej co mu może dolegać bo ja jusz nie mam pomysłuw...:)
lanosik 1.5 8v
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa
  • 20 Sty 2010, 12:20

Zobacz na świece ,nic o nich nie piszesz,możesz się przerazić gdy je wyciągniesz,chyba że nie dawno je wymieniałeś,a przewody zapłonowe jak?!Potem zobacz na aparat zapłonowy czy nie jest wypalony palec rozdzielacza i czy kopułka nie jest już zużyta.Palec wypala się szybko gdy jest zwarcie na przewodach(przebicia na masę)lub gdy świece są zużyte i izolator puszcza iskrę na głowicę silnika.Sprawdź odstęp na świecach, przede wszystkim.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

20 Sty 2010, 15:06

Wtym problem ze iskra jest,paliwo dochodzi...a kable sa wporządku...ale z tym aparatem to sie pogrzebie zaraz:)dzieki za rade...
    lanosik 1.5 8v
    Nowicjusz

Miejscowość: warszawa
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      Udany silnik 8AR-FTS turbo "200t" - Lexus
      Przez całe dekady Lexus konsekwentnie wyposażał swe samochody w benzynowe silniki wolnossące – od słynącej z wyjątkowej kultury pracy widlastej ósemki w pierwszym flagowym Lexusie LS 400, po pięciolitrowe V8 ...