Limuzyna do 130 tyś., - alternatywa dla C-klasy, 2-3 letnie, <50k km

04 Kwi 2021, 16:30

Cześć,

przygotowuję się od dzisiaj do zakupu pierwszego samochodu z ciut wyższej półki niż dotychczas. Do tej pory uzbierałem zaledwie 10-letnie doświadczenie w jeździe Ford Mondeo MK2 i MK3, Ford Kuga 1 na co dzień, a także okazjonalnie troszkę lepszymi SUV-ami (BMW X1, X4 kolejno 2017 i 2020).

Jestem całkowicie zielony w motoryzacji, przytłacza mnie ilość modeli, zmiennych. Nie przykładam na co dzień do tego większej wagi, za co musicie mi wybaczyć (stąd być może moje wymagania mogą brzmieć nieco banalnie).

Poszukuję samochodu w odniesieniu do Mercedesa C-klasy W205 limuzyna/sedan (po prostu wpadł mi w oko), który powinien spełniać wymagania:

- do 130 tyś. zł i tylko na leasing,
- maks. 3-letni, przebieg do 50 tyś. km,
- benzyna,
- automat,
- bardzo dobre audio (w Kudze 1 jest o niebo lepiej niż X1 i X4 czego kompletnie nie mogę zrozumieć),
- dobrze wykończone wnętrze (nie chodzi o estetykę a o brak niespasowanych, trzeszczących elementów),
- przyjemne przyspieszenie i wysoka dynamika jazdy, V-max nieistotne,
- mniej ważne: dobra kompatybilność z Androidem (szybkie łączenie z tel. i nienaganna współpraca ze smartfonem).

Czy mogę prosić o doradzenie jakiejś alternatywy, bądź może odradzenie C-klasy? Dziękuję.
5HT
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes Klasy G
    Luksusowy Mercedes Klasy G także ma wojskowe korzenie. Prace nad niemiecką terenówką rozpoczęto w 1972 roku. Początkowo samochód trafił między innymi do armii Niemiec, Szwajcarii, Argentyny oraz Iranu. Dostępna ...
    Toyota silniki 3S-GE / GTE
    Cztery cylindry w układzie rzędowym. Pojemność: 2 litry. Zalety: dostępność, dobry potencjał do tuningu, duży dostęp do części zamiennych. Klasyczne jednostki 3S-GE / GTE powstały zgodnie z tradycyjnym podejściem do sztuki ...