ŁÓDZKIE (MIROSŁAWICE) - Paproki naprawiawiające samochody

16 Kwi 2011, 02:15

Pokrótce opiszę problem:
------------------------------------------------------
Pojazd: KIA Carnival 2,9 TDI
Przyczyna naprawy: Wydmuchana uszczelka pod głowicą.
Efekt naprawy: Urwane koło pasowe wału
------------------------------------------------------
Problem polega na tym iż po naprawie uszczelki pod głowicą (rozpięty rozrząd, zdjęta głowica, głowica splanowana, wyjęte wtryski - generalnie silnik na 1 części), warsztacik w Mirosławicach/Łódzkie (którego NIKOMU NIE POLECAM) tak poskładał do kupy samochodzik iż nie dokręcił śruby od koła pasowego wału. Cała impreza za TRZYTYGODNIOWĄ naprawę uszczelki pod głowicą kosztowała mnie 900 PLN i trzy tygodnie jazdy tramwajem. Po rzekomej naprawie uszczelki pod głowicą i złożeniu auta do takiego stanu jakby "używalności", Żona jadąc ostatnio z dziećmi zgubiła ówże koło pasowe z racji iż się odkręciło od wału. Co za tym idzie idzie w tego typu samochodzie traci się od ręki wspomaganie kierownicy, wspomaganie układu hamowania, pompę wody, ładowanie , generalnie wszystko. Tylko i wyłącznie jej determinacja zapobiegła tragedii na drodze. Wstawiłem auto do naprawy do innego polecanego mi warsztatu który jak widzę ma pojęcie o tym co robi, jak robi , i za ile robi.
PYTANIE: jak odzyskać pieniądze za naprawę auta w ty "zasranym" warsztaciku w Mirosławicach, gdyż jest to EWIDENTNIE ich wina przy składaniu pojazdu po naprawi uszczelki pod głowicą.
blake-epll
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

16 Kwi 2011, 09:47

blake-epll, znam tych typków... Z resztą to są moje okolice po uprzedzeniu przez znajomych nie miałem osobiście z nimi styczności ale Ci co mi o nich mówili to ręce opadają co potrafią zrobić... A gdzie teraz zaprowadziłeś autko jeżeli można wiedzieć???
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

16 Kwi 2011, 11:04

blake-epll napisał(a):PYTANIE: jak odzyskać pieniądze za naprawę auta w ty "zasranym" warsztaciku w Mirosławicach, gdyż jest to EWIDENTNIE ich wina przy składaniu pojazdu po naprawi uszczelki pod głowicą.

A masz na to jakis dokument ze u nich naprawiałes samochód.... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2014

16 Kwi 2011, 12:01

Migi60, znając życie to kolega nie ma ponieważ nikt takich dokumentów nie daje no oprócz autoryzowanych serwisów np. ASO...
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2008

16 Kwi 2011, 12:14

Luke16, -kolego z tym się nie zgodze tak do końca.Przy SKP jest tez warsztat sam.i tam klient nie miał i nie ma do dzisiaj zadnego problemu zeby otrzymać f-rę,rachunek itp.Mając taki drobiazg w ręku klient w razie"W"stoi na całkiem innej pozycji.....
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

17 Kwi 2011, 00:06

Co do obecnego warsztatu to serwisuję się na Pomorskiej 100 (POLECAM), mały warsztacik prowadzony przez dwóch młodych ludzi mających pojęcie o naprawach i niezdzierających tylko myślących o kieszeni klienta.
---------------------------------------------
Co do dokumentów mam faktury zakupu części które były wymieniane oraz ze 100 świadków którzy wiedzą że tam właśnie samochód był "naprawiany"
blake-epll
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

17 Kwi 2011, 00:18

blake-epll napisał(a):Co do dokumentów mam faktury zakupu części które były wymieniane oraz ze 100 świadków którzy wiedzą że tam właśnie samochód był "naprawiany"

A więc widzisz jakiś problem.... :?: :?: Proponuje dogadac się z tymi"paprakami"i niech Ci oddadzą kasę za to co spartolii lub droga sądowa... :!:
Pamiętaj tylko o jednym:sąd nie jest ani mądry,ani sprawiedliwy...sąd jest jedynie WYSOKI.... :!: :!:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

04 Lut 2012, 14:22

Witam serdecznie.prowadzę LAKIER-SERWIS w Mirosławicach 115 i nie przypominam sobie żebym robił carnivala w kwietniu.więc kolego sprecyzuj swoją wypowiedz podaj dokładny numer i nazwisko właściciela i poinformuj innych użytkowników forum że nie chodzi o mnie.NIE WSZYSCY W MIROSŁAWICACH SĄ PAPROKAMI
agamarauto
Obserwowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: łódz->konstantynów-> MIROSŁAWICE 115
Prawo jazdy: 01 01 1995
Auto: jaguar s-type