Małe auto dostawcze do 10tysięcy

07 Cze 2011, 22:22

Jak ci kompletnei nie zalezy na wygladzie to MB100 moze i ok, ale takie Ducato juz sie ladnie prezentuje, mozna to okleic jakas reklamai miec z niego dodatkowy pozytek - jezdzaca reklama firmy.

A Lublin to porazka, kiedys z ojcem tego najslabszego gruzen na troche ponad 1 tone zaladowalismy, to nie dosc ze jak w ruskim bombowcu w srodku, to na dodatek jakos 40km/h dalo sie tym max jechac. :D
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

07 Cze 2011, 22:33

I tutaj sie niektórzy mylą bo są 3osobowe furgonki,przykładem jest Fiat -> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Cze 2011, 22:37

MB 100 będzie dobrym wyborem. Nie mam 100% pewności ale to ma chyba nieśmiertelny silnik 2.4 od W123 legendarnej beczki :mrgreen: I takie mb100 jak zadbasz to będzie się też ładnie prezentować.

Ducato czy Transit będzie za duże. To już auto wielkości Sprintera.
Z kolei Berlingo itp to dobre dla jakiegoś elektryka z wkrętarką w walizce. Ale nie dla 3 osób+narzędzia.
T4 równie dobry wybór ale za 10tys będzie złom.
W koreańskie wynalazki bym się nie pchał, przynajmniej nie do takiego użytku.
zawsze spoko!
Don't worry, źryj chappi ;-)
Stiopa
Aktywny

Miejscowość: Poznań

07 Cze 2011, 22:40

Scudo będzie wsam raz,3osoby spokojnie wejdą,z tyłu na pake narzędzia a na dach jakiś bagażnik dachowy na którym będzie można mocować drabine.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

07 Cze 2011, 22:43

A blaszak jest taki? Bo tu chodzilo o blaszaka, zeby nie bylo widac co ma z tylu przeciez, no mozna szyby czyms zakleic na upartego w sumie.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

08 Cze 2011, 07:33

barol91, Racja zapomniałem o Fiacie paScudo :mrgreen: dla kolegi to by było dobre rozwiązanie były takie z trzema miejscami z przodu i paką z tyłu. Są mniejsze od MB 100 ale zdecydowanie większe niż Berlingo, Kangoo czy Partner. Do tego w tej cenie znajdzie się niezły egzemplarz.
zawsze spoko!
Don't worry, źryj chappi ;-)
Stiopa
Aktywny

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Czarna skrzynka w samochodzie będzie obowiązkowa
    Czarna skrzynka, znana także jako rejestrator danych zdarzeń (EDR - Event Data Recorder), to urządzenie instalowane w pojazdach samochodowych, które zbiera i przechowuje dane dotyczące pewnych zdarzeń, takich jak kolizje ...

08 Cze 2011, 13:35

Owszem są blaszaki.
Barol
Awatar użytkownika

10 Cze 2011, 22:51

Ooo.. Nie wiedziałem, że są stare scudo.. nie spotkałem się jeszcze na drodze, albo nie zwróciłem uwagi. Ciekawy samochód.. poszukam jakiś opinii o nim.

Jeśli chodzi o szyby to mi nie przeszkadza, bo i tak bym je zakleił albo ściemnił..

MB100 mimo tego scudo jest niestety jak dla mnie najlepszym wyborem.. 1. Jeden mesiek już w firmie jeździ, a dobrze jest jeździć jedną marką a nie mieszanka.. 2. ten silnik żeby zarżnąć to nie wystarczy tylko chcieć. 3. Z tego co wiem to on jest cały na ramie i całą budę można ściągnąć z niej, więc jeśli chodzi o jakieś konserwacje czy prace blacharskie to super, zwłaszcza że wszystkie powierzchnie ma proste i nie trudno dorobić blachy ;)
ForestSB
Nowicjusz

Miejscowość: Chrzanów

11 Cze 2011, 05:29

No to moim zdaniem wybór jest prosty.. misiek :wink:
Barol
Awatar użytkownika