MAX 2500 zł? - pierwszy samochód, nowy kierowca.

16 Lip 2017, 16:32

Witam, miałem już jeden temat. Osobiście myślę dalej nad czymś małym, ale rozmiar nie ma większego znaczenia.
Chcę by opłaty nie były wysokie - młody kierowca (bez żadnych współwłaścicieli) więc dobrze jakby OC było niskie, np. przez mały silnik (myślę że 1,2 to max). Miło by mało paliło (och jaka oryginalność).
Zastosowanie to głównie dojazdy do roboty. Nie ma daleko, głównie przez miasto (a zawrotna prędkość jaką na tej trasie można osiągnąć to 60km/h, co nawet 0,7 w CC da radę chyba :D). Brak planowanych tras międzymiastowych.

Myślę że jak OC by kosztowało do 1500 zł (interesuje mnie tylko 1 rata) to 1000 na inwestycje (jednak wolałbym uniknąć).

Jestem z Zabrza. Myślę +5km (nie ma sensu w tym budżecie chyba nawet województwa zwiedzać).

Moje typy: [link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Z pewnością sami napiszecie mi że 3/4 z nich to złom i crap, ale to dzięki Wam dane pozycje wykreślę. :ok: Temat nie jest pilny na już.
Grot
Nowicjusz

Auto: Nie mam

16 Lip 2017, 21:19

Bierz to co jest w najlepszym stanie mechanicznym i jako tako wygląda
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

17 Lip 2017, 16:24

Na Twoim miejscu szukałbym czegoś z pojemnością max 1.0 jeśli chcesz żeby OC nie zabiło czyli coś pokroju CC/SC 900,Tico,Matiz czy choćby Uno,miałem co prawda 2miesiące ale gdyby nie blacha to super auto do miasta i w trasie nawet dawało radę (ja miałem 1.4).

Tutaj też ciekawe ogłoszenie i obstawiam że długo nie będzie wisieć,auto z 1ręki (czarne tablice),fajne wyposażenie i pod nosem stoi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Megane - kompaktowy hatchback do miasta
    Najbardziej ekonomiczny silnik zapewniający przyzwoite osiągi to 1,6 dCi o mocy 130 KM i średnim spalaniu na poziomie 4 l/100 km . Odmiana ta została wyceniona na od 88 tys. zł i nie występuje z automatyczną skrzynią biegów. ...
    Demontaż klamki Porsche Cayenne
    Jak wymontować klamkę/wkładkę kierowcy w Porsche Cayenne II gen. Może wydawać się to proste a jednak wielu ma z tym problem. Należy zdemontować zaślepkę wewnątrz drzwi. Należy przygotować torx 20 i w pierwszej kolejności ...