REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
badzia napisał(a): W nowych reflektorach jest wejście na żarówkę h15 (dwuwłóknowa), a w starej jest na hb3. I teraz jest tak, że kable pasują, wszystko idzie podłączyć ale gniazdo żeby włożyć żarówkę jest inne.
wtedy podłączenie żarówki nie będzie pasowało, tak czy tak trzeba przeróbkiMotoAlbercik napisał(a):Jeżeli tak, to najprościej jest kupić żarówkę H15
badzia napisał(a): W nowych reflektorach jest wejście na żarówkę h15
Kao napisał(a):wtedy podłączenie żarówki nie będzie pasowało, tak czy tak trzeba przeróbki
badzia napisał(a):Obciąć kable od Hb3 i założyć H15 to nie bardzo bo tam idą 2 kable, a do H15 potrzebne są 3 (chyba, że jakiś elektryk podpowie jak to zrobić bo niestety na tym się nie znam).
badzia napisał(a):chyba, że jakiś elektryk podpowie jak to zrobić bo niestety na tym się nie znam
badzia napisał(a): żeby podłączyć wtyczkę H15 z trzema kablami do dwóch kabli
badzia napisał(a):Porblem jest taki, że nie miałem dwóch żarówek do dziennych i drogowych tylko to była jedna żarówka jednowłóknowa (Hb3), a w nowej lampie było wejście na żarówkę H15 dwuwłóknową.
badzia napisał(a):Żarówki wsadziłem całkiem inaczej i przymocowałem swoim magicznym sposobem i myślę, że będą dobrze leżały (nie są ani krzywo ani po skosie bo jeśli tak by było to bym tego nie montował).