Mazda 3 - ocena ogłoszenia

29 Sty 2018, 12:15

Witam.
Cena dość niska wg. mnie, dlatego proszę o wstępną opinie. Od handlarza nic się nie dowiedziałem sensownego prócz zachwalania.
Do tego chciałbym zainstalować LPG jeśli doszło by do zakupu.
Co myślicie?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
agripola
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 01 2009
Auto: Nie mam

29 Sty 2018, 19:24

agripola napisał(a):Cena dość niska wg. mnie, dlatego proszę o wstępną opinie.

Korozja na czterech błotnikach, tylnej klapie, przerysowany tylny zderzak, drzwi do wymiany
Nie wiadomo co z mechaniką i jak wygląda podłoga
Zostawisz u blacharza 3k a za dwa lata i tak wyjdzie
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

29 Sty 2018, 20:42

Niska cena. Te drzwi zostawione chyba dla odwrócenia uwagi od jakichś poważniejszych bolączek auta.
azzurro
Aktywny

Auto: Jeansowe kombi

03 Lut 2018, 16:13

Jak nie umiesz zadbac to LPG pokilki latach zabije ten silnik, wstawiles najgorszego szrota nikt Ci tego nie poleci oprocz handlarza
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

04 Lut 2018, 15:12

Miałem Mazdę 3 i super wspominam. Problem korozji jest w mojej opinii przerysowany. Wiadomo, że Mazda ma słabsze blachy, ale bez przesady. Ja miałem bardzo zadbaną i do końca użytkowania nie miałem korozji nawet na nadkolach, gdzie podobno wychodzi najpierw. Sąsiad ma taką z salonu (kupił w 2008 w DE) i jeszcze nic się nie dzieje.
Jak się kupuje importy po powodziach czy dzwonach to zgnije nawet Volvo. :) A tu coś za coś, blacha słabsza, ale za to bezawaryjność całkowita. Nic mi się nigdy w niej nie zepsuło.

Ogólnie to w ogłoszeniach praktycznie nie ma zadbanych Mazd 3, a to co Ty znalazłeś to złom. Przy salonach mają z rozliczeń za nowe i tam czasami są ładne, ale cena jest x2 w stosunku do tej tutaj. :)
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
Paliwo: Benzyna

04 Lut 2018, 16:10

Nie zaklinaj rzeczywistości - jak większa część tych aut rdzewieje to trudno mówić o przerysowaniu. To że komuś nie zgnił Focus I czy Vectra B, to nie znaczy że te auta nie mają problemu z korozją.
azzurro
Aktywny

Auto: Jeansowe kombi

04 Lut 2018, 16:44

OW05 napisał(a): ale za to bezawaryjność całkowita

Żłopała Ci coś oliwy, czy zero od wymiany do wymiany?
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

04 Lut 2018, 17:13

Zero. Nic nie zużywała oleju. Za to zwróciłem uwagę, że wielu posiadaczy mówi o sporym spalaniu jak na kompakta, że 8L w trasie to norma. Miałem 1.6 i było to znacznie mniej. Za to w mieście paliła sporo.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
Paliwo: Benzyna