Mazda 6 2,0 czy Peugeot 407 1,6 HDI

05 Paź 2008, 14:06

mam dylemat nie wiem co wybrać mazda czy peugeot chodzi mi o wersje kombi nie mam zielonego pojęcia jak wygląda sprawa napraw, ile kosztują najczęstsze naprawy tj. zawieszenie bo mam nadzieję że nic inneg o się nie dzieje w tych samochodach. A może sami doradzicie jakiś inny model do 40000 niezbyt awaryjny i rosądny w naprawach.
Pozdrawiam Wojtek
wojtas000
Nowicjusz

05 Paź 2008, 14:39

ja osobiście mazdy nie lubię , peugeot mi się podoba ale nie wiem jak z awaryjnością

polecam ci avensis , accorda , octavie II , opel signum tez będzie ok
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

05 Paź 2008, 22:44

powiem CI tak Mazda zawsze pewna marka...najmniej awaryjne autko...zawsze mozesz byc wszystkiego pewien w tej marce...tylko przed zakupem dobrze sprawdz pojazd...Silnik..6l na 100? na prawde jezeli miałbym wybeirac z pewnoscia Madzie;)))Pozdrawiam
Tiddey
Nowicjusz

Miejscowość: Chodzież

05 Paź 2008, 23:10

Nie ma żadnego porównania, bierz Mazdę oczywiście.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

09 Paź 2008, 13:48

No ja bez zastanowienia 407 ostatnio bardzo dużo nią jeździłem i naprawdę fajny wozik.
astro007
Aktywny

09 Paź 2008, 18:05

Zdecydowanie mazda, wystarczy zajrzeć na autocentrum.pl żeby się przekonać jak te auta cenią sobie właściciele i jak zwycięża w rankingach
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trzymaj się swojego pasa!
    Jazda po wyznaczonym pasie ruchu to podstawa bezpiecznego pokonywania zakrętów. Wyjeżdżanie kierowcy poza jego pas grozi zderzeniem czołowym. Wiele osób zapomina również, że mają obowiązek trzymać się ...
    Hennessey Venom GT - najszybszy samochód świata
    Najszybszy samochód świata Hennessey Venom GT osiągnął prędkość 435.31 km/h (270.49 mil/godzinę) 14 lutego tym samym ustanawiając światowy rekord prędkości dla 2-miejscowego samochodu sportowego. Test podczas którego ...

10 Paź 2008, 22:02

Nie można porównywać tych aut. Mazda to mazda, a od 407 trzymaj się z daleka! Miałem styczność z tym autem i fakt jeździ się fajnie ale elektronika to nieporozumienie - ciągłe awarie. 2-letni samochód jechał chyba już z 10 razy na lawecie...
mistrz27
Początkujący

03 Kwi 2012, 20:41

mialem juz 2 mazdy w dieslu kombiaka i hatchbeka oraz peugeota 407 sw ale w benzynce 2.0 i powiem ze teraz jestem w trakcie sprzedazy mazdy w kombiku bo te silniki diesla w mazdach sa mniej wiecej malo awaryjne do ok 160-180 tys pozniej to juz problemy z dwumasem bo jak wiekszosc czasu sie uzytkowuje w miescie i sie jezdzi do max 2 tys obrotow i max 3 biegu to dostaje w d..e na maxa do tego turbina ktora tez niejest za wytrzymala a benzynka w peugeocie to nie bylo zadnego problemu takze teraz mam zamiar zmienic na peugeota ale w dieselku a co do awaryjnosci to bez przesady niema az tak zle grunt to nie kupowac pierwszego lepszego tylko na spokojnie wybrac
23mike
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

05 Kwi 2012, 00:49

Skoro już kolega odgrzał temat to polecę każdemu - odwiedź peugeot-klub.pl i poczytaj

jest tam masa zadowolonych użytkowników 407SW. Ja ci je szczerze mogę polecić, z tym że lepiej brać 2.0 HDI a nie 1.6 :)

Przeczytajcie:
http://www.peugeotblog.pl/index.php/uzy ... rodziny-ii
Pzdr from ŁDZ,
Basiu
ArcherPAF
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość:
Prawo jazdy: 18 11 2006
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: P 107 RC
Silnik: 1.0 +