Mercedes? Renault? Opel? Peugeot ? Volkswagen ?

28 Wrz 2010, 23:19

Witam!
Poszukuje samochodu dostawczego do 3,5t... od roku 2006r. do 40 000 zł.Samochód będzie służył jako samochód kuriera,który dziennie będzie nawet robił 300km na Polskich drogach:)

Wacham się nad następującymi samochodami : Mercedes Sprinter, Opel Movano , Renault Master, Peugot Boxer , Volkswagen LT 35.

Kompletnie nie wiem co wybrać ponieważ nigdy nie miałem styczności z tymi samochodami więc postanowiłem poradzić się kogoś kto ma o tym pojęcie.
Chodzi mi o samochód tani w eksploatacji oraz jak najmniej awaryjny.Uśmiechnąłbym się bardzo gdyby nawet ktoś przy marce samochodu podał mi jednostkę napędową:) W szczególności proszę zwrócić uwagę na spalanie.

Jeśli ktoś by pomógł naprawdę był bym bardzo wdzięczny.
Ferbi_06
Nowicjusz

Miejscowość: woj.lubuskie

08 Paź 2010, 19:05

Kolego, Po pierwsze Opel Movano i Renault Master to praktycznie to samo:) A wracając do tematu to Mercedes Sprinter by się nadawał, ale musiałbyś trafić zadbany model bo jak kupisz paścia to częściej będzie stał w serwisie. Volkagen LT wogóle się moim zdaniem nie nadaje do kurierki. Polecam Renault Master w zabudowie blaszanej Pack Clim. Jeździłem takim w firmie kurierskiej i bardzo sobie chwaliłem. Peugeot Boxer też by się nadawał ale obecnie takim jeżdżę i jeśli chodzi o komfort jazdy oraz pracy to wybrałbym Renault Master.

Pozdrawiam.
............-----Shake Your Blood-----..............
sphinx1969
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko- Biała
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Przełomowe innowacje Toyoty, o których nie wiedzieliście
    Pierwszy elektryczny SUV na świecie, pierwsze auto wyścigowe z turbo czy też pierwsze sprzęgło bez toksycznego azbestu to tylko kilka z licznych innowacji Toyoty, które zmieniły i nadal pozytywnie zmieniają świat motoryzacji. ...